Ainutlaatuinen mahdollisuus Sörkassa

Sörnäisissä Hämeentie 64 ja Kinaporinkatu 11 kulmassa on myynnissä rakennusoikeutta lisäkerroksiin sekä asunnoiksi muutettavia toimistotiloja ja toimistotilaa:

  • Lisärakennusoikeutta kolmeen lisäkerrokseen noin 1200 kem2
  • Asunnoiksi muutettavat toimistotilat noin 284 m2 ja toimistoksi jäävä tila noin 188 m2
  • Hintapyyntö koko kokonaisuudelle yhteensä 4.853.500 €

Asunto Oy Harjunportti on vuonna 1986 rakennettu liike-, toimisto- ja asuinkerrostalo osoitteessa Kinaporinkatu 11, 00500 Helsinki. Harjunportti sijaitsee Alppiharjun kaupunginosassa Hämeentien ja Kinaporinkadun kulmassa. Alueen läheisyydessä on useita päiväkoteja sekä kouluja. Julkisen liikenteen yhteydet ovat kattavat, korttelin toiselta puolelta on yhteys metroon ja Hämeentietä pitkin kulkee useita raitio- ja bussilinjoja.

Omalla tontilla sijaitseva yhtiö on liitetty kaukolämpöön ja yhtiössä on koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä. Yhtiössä on 14 asuinhuoneistoa ja 9 liikehuoneistoa, sekä myytäviä autopaikkoja, 16 autohallipaikkaa kellarikerroksessa.

Lisärakennusoikeuden myötä nykyiseen Hämeentien puoleisen 5-kerroksiseen osaan tulee kolme lisäkerrosta ja Kinaporinkadun puolella oleva 2-kerroksinen osa kasvaa 5-kerroksiseksi. Tuleviin kolmeen lisäkerrokseen on suunniteltu eri kokoisia asuntoja erilaisiin elämäntilanteisiin; yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Lisäksi taloyhtiön asukkaiden yhteiseen käyttöön rakennetaan sauna ja kerhohuone. Osa nykyisistä toimistotiloista muutetaan asuinkäyttöön tuleviksi kaksioiksi ja kolmioiksi. Kaupunkisuunnitteluviraston tavoitteena on ollut, että lisäkerrokset rakennetaan niin, että talot yhdistyisivät nykyistä paremmin niiden vieressä sijaitseviin rakennuksiin.

Myynti ja markkinointi

Huoneistokeskus Oy

Tarja Hagman
asiakkuusjohtaja, MBA, LKV suurasiakkaat ja rakentajayhteistyö
0500 456 202, tarja.hagman@huoneistokeskus.fi

Merja Kristo
asiakkuuspäällikkö, LKV suurasiakkaat ja rakentajayhteistyö
040 745 6194, merja.kristo@huoneistokeskus.fi

Itäiseen kantakaupunkiin sijoittuva Sörnäinen tunnetaan Helsingissä myös nimillä Sörkka ja Sörkkä – “oikeasta” lempinimestä lienee jokaisella alueen12 000 asukkaalla oma mielipiteensä. Sörnäisten voimakas kasvu alkoi 1863, jolloin avattiin rataosuus Pasilasta Sörnäisten satamaan. Sataman läheisyydessä toimi joukko tehtaita, kaasulaitos sekä hiilivoimala. Teollisuusalueiden uuteen käyttöön muuttaminen alkoi 1970-luvulla Merihaasta, rantaan ja täyttömaalle rakennetusta betonibrutalistisesta kerrostaloalueesta.

Sörnäisten alueen teollinen historia on alueella edelleen näkyvissä mutta myös uutta rakennetaan vauhdilla. Sörnäisten satama-alueen ja hiilivoimalan tilalle rakentuu uusi merellisen asumisen ja työnteon alue: 18 000 asukkaan ja 10 000 työpaikan Kalasatama. Asuntorakentaminen alkoi jo vuonna 2011 ja kokonaisuudessaan alue on valmis 2030-luvun alussa.

Alueen maamerkkejä ovat niin kutsuttu Sörnäisten kurvi, lukuisten joukkoliikenneyhteyksien solmukohta sekä monipuoliseksi kulttuurikeskittymäksi kehittyvä Suvilahden alue vanhoine kaasukelloineen ja panimoineen. Merihaan kupeessa voi saunoa yhdessä Helsingin julkisista saunoista, vuonna 2012 valmistuneessa Kulttuurisaunassa. Naapurustosta löytyy myös lukuisia hyviä ruokaravintoloita ja baareja. Hämeentien varrella sijaitseva kompleksi kätkee sisäänsä muun muassa eurooppalaisten yökerhojen parhaimmistoon rankatun elektronisen musiikin klubin. Sörnäisten helmiin lukeutuva kulttuurikeskus Suvilahti on myös maailman kiinnostavimpien kaupunkifestivaalien kärkeen rankatun Flow Festivalin koti. (Lähde: myhelsinki.fi)

 

Facebookjaa Twittertwiittaa