Huoneistokeskus selvitti: Millainen oli asuntokauppavuosi 2021 Jyväskylässä?

”Korona ja etätyöt vauhdittivat asuntokauppaa alkuvuodesta. Omakotitalot ja suuremmat perheasunnot vietiin käsistä. Etäopiskelu ja sen myötä vähentynyt opiskelija-asuntojen vuokraaminen sai asuntosijoittajat realisoimaan omistuksiaan. Kaiken kaikkiaan asuntokauppavuosi 2021 oli Jyväskylässä hyvä, kasvua edelliseen vuoteen oli 15,6 %”, Huoneistokeskuksen myyntipäällikkö Peter Virkalahti kertoo.

Millaiset asunnot ovat olleet kysytyimpiä Jyväskylässä?

Jyväskylän kysytyimpiä asuntoja ovat tällä hetkellä osakehuoneistot. Omistusasujia kiinnostaa 2 h ja sitä isommat kerros- ja rivitalohuoneistot. Koska opiskelijat ovat ainakin osittain palanneet kaupunkiin, myös sijoittajien kiinnostus 1-2 h kerrostaloasuntoihin on kasvussa. Vanhojen osakehuoneistojen osalta velattomat myyntihinnat pyörivät keskimäärin 100.000-200.000 euron välillä. Omistusasujia kiinnostavat suositut asuinalueet kuten Palokka, Keskusta, Vaajakoski, Lutakko ja Tikkakoski. Sijoittajien kiinnostus kohdistuu myös vähemmän suosituille asuinalueille kuten Kangaslampi, Sulku ja Pupuhuhta, koska näillä alueilla asunnot ovat edullisia ja vuokratuotto hyvä.

Mitä muutoksia Jyväskylän asuntomarkkinassa tapahtui tänä vuonna?

Vuosi on ollut kahtiajakoinen. Alkuvuodesta omakotitalot ja perheasunnot vietiin käsistä kun asunnonvaihtajien lisätilan tarve etätöiden ja -opiskelun vuoksi oli suurimmillaan. Tällöin pienempien osakehuoneistojen kysyntä oli maltillisempaa. Markkinaan tuli myyntiin myös runsaasti pieniä kerrostaloasuntoja sijoittajien realisoidessa omistuksiaan kun opiskelijat eivät tarvinneet etäopiskelun vuoksi vuokra-asuntoja. Nyt loppuvuodesta omakotitalojen menekki on kuitenkin vähentynyt ja samassa suhteessa osakehuoneistojen kysyntä kasvanut. Kokonaisuutena asuntokauppojen määrä Jyväskylässä on kasvanut 15,6 % vuoden aikana ja kaksioiden keskineliöhinnat ovat nousseet 2,8 %, niiden ollessa tänä vuonna 2247 €/m2.

Mitkä ovat Jyväskylän TOP 5 suosituinta asuinaluetta?

Jyväskylän suosituimpia asuinalueita ovat Palokka, Keskusta, Vaajakoski, Lutakko ja Tikkakoski. Näistä Palokka, Vaajakoski ja Tikkakoski ovat varsinkin lapsiperheiden suosimia alueita hyvän infran ja rauhallisuuden puolesta. Nämä asuinalueet eivät sijaitse ihan keskustan tuntumassa, mutta kulkuyhteydet ovat hyvät joka suuntaan. Keskusta ja Lutakko puolestaan ovat suosittuja sijoittajien sekä 1-3 hengen omistusasujien keskuudessa. Näillä alueilla palvelut ovat aina kivenheiton päässä.

Lisätietoja: 
Peter Virkalahti, myyntipäällikkö, Huoneistokeskus Oy 
peter.virkalahti@huoneistokeskus.fi
Puh. 040 481 4859

 

Facebookjaa Twittertwiittaa