Asuntojen hinnat Vaasa

Facebookjaa Twittertwiittaa

Paljonko asunto maksaa Vaasassa?

Asuntojen hinta määräytyy Vaasassa monen tekijän summana. Voimakkaimmin asunnon hintaan vaikuttavat asunnon sijainti ja kunto. Vaasa on perinteisesti ollut kaupunki, jonka keskusta-alue on pienehkö ja tiivis. Pitkälti 1960- ja 1970-luvuilla rakennettuja kerrostalokantaisia esikaupunkialueita on Vaasassa useita, ympärillä olevan Mustasaaren Sepänkylä mukaan lukien. Näin ollen keskustassa ja esikaupungissa myytävien asuntojen neliöhinnoissa voi olla suuriakin eroja.

Esikaupungissa useat kerrostalot ovat tulleet siihen ikään, että kiinteistössä joudutaan tekemään mittaviakin peruskorjauksia. Asunnosta saatavaan hintaan vaikuttavat merkittävästi taloyhtiöissä tehdyt ja mahdollisesti tulossa olevat remontit. Myös itse asunnon kunnolla on aiempaa suurempi merkitys. Yhä useampi asunnonostaja on valmis maksamaan siitä, että uusi koti on heti valmis eikä ostajan tarvitse lähteä remontoimaan asuntoa ennen muuttoa.  

Energia-alan työpaikat ja oppilaitokset pitävät Vaasan muuttovoittoisena 

Vaasa on monien merkittävien työpaikkojen koti etenkin energiateknologian alalla. Muun muassa Wärtsilä, ABB, Vacon, VEO ja Citec ovat tuoneet lukuisia työpaikkoja teknologian alalta. Rannikkopohjanmaan alue on muutoinkin usealla toimialalla yrittäjävetoinen alue. Tämä näkyy myös asuntojen kysynnässä nyt ja tulevaisuudessa. Lisäksi Vaasan yliopisto, ammattikorkeakoulut, ammattiopistot sekä monet vastaavat suomen- ja ruotsinkieliset oppilaitokset tuovat Vaasan keskustan ja Palosaaren alueille paljon opiskelijoita. Tämä näkyy pienten omistus- ja vuokra-asuntojen kysynnässä, ja tekee siten Vaasasta kiinnostavan kaupungin myös asuntosijoittajan näkökulmasta.

Vasta valmistunut nopea uusi tieyhteys Vaasasta pohjoisen suuntaan tulee edistämään koko kaupungin elinkeinoelämää myös Mustasaaren suunnalla. Parannettu tieyhteys on nopeuttanut oleellisesti matka-aikaa Sepänkylän pohjoiseen osaan, Karperön asuntoalueelle sekä Koivulahteen. Lintuvuoren teollisuusalue laajenee ja sitä kautta myös uusia työpaikkoja alueelle on odotettavissa. Se tulee tuomaan mukanaan myös uutta asutusta.

Asunnonvaihdon ammattilaisena kiinteistönvälittäjä osaa antaa asunnosta realistisen hinta-arvion. Ota yhteyttä alueesi kiinteistönvälittäjään täällä>>

Tunnusluvut Vaasa: 

Keskineliöhinta /vanhat kaksiot (2017): 2129 €/m²

Toteutuneet asuntokaupat Vaasa, kaikki vanhat asunnot yhteensä (2017): 971

Vaasa

 

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?