Arvoasunnossa yhdistyvät sijainti, hinta ja uniikit ominaispiirteet

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Mikä on arvoasunto? Miten sijainti vaikuttaa asunnon arvoon? Entä mitä ostajat odottavat arvoasunnolta nykypäivänä? Huoneistokeskus Töölön myyntijohtaja, LKV Mira Kasslin ja Huoneistokeskus Espoon myyntijohtaja, LKV Anne Sundqvist-Hellstedt kertovat, mikä tekee asunnosta arvoasunnon.

Arvoasunnoista puhuttaessa sijainti sekä alueen arvostus ja historia ovat erittäin merkittäviä tekijöitä. Esimerkiksi Helsingin merenranta-alueet ja Espoon Westend ovat tunnettuja arvoasuntoalueita. Erityisesti merenrantanäkymä kiinnostaa ostajia, joten arvoasuntoalueita löytyy tulevaisuudessa myös esimerkiksi Kirkkonummelta ja Kauniaisista.

”Sijainti, hinta, arvonkehitys tulevaisuudessa ja asunnon yksilölliset erityispiirteet”, luettelee myyntijohtaja Mira Kasslin arvoasunnon neljä tärkeintä kriteeriä. 

Myyntijohtaja Anne Sundqvist-Hellstedt on samoilla linjoilla:

”Arvoasunto on kuin timantti, jonka arvo säilyy vuodesta ja markkinasta toiseen.”

Paitsi itse kohteen myös alueen tulee kestää arvonsa puolesta aikaa. Kasslin muistuttaa, että arvoasunto voi sijaita myös haja-asutusalueella, mutta silloin ympäristöstä täytyy löytyä jotain muuta ainutlaatuista. Kartanomiljöö on hyvä esimerkki.

”Kiinnostava arvokohde voi löytyä esimerkiksi kartanon historiallisilta mailta. Kyse voi olla kokonaan uudesta rakennuksesta, joka on noussut historiaa huokuvalle alueelle tai vanhasta päärakennuksesta, joka on kunnostettu arvoiseensa loistoon”, Sundqvist-Hellstedt avaa.

Uniikit piirteet tekevät arvokohteesta kiinnostavan

Sijainnin lisäksi asunnon yksilölliset erityispiirteet vaikuttavat siihen, määritelläänkö huoneisto arvokohteeksi.

”Esimerkiksi rakenteelliset, laadulliset ja arkkitehtoniset seikat vaikuttavat”, listaa Mira Kasslin.

Rakentamisen tason lisäksi tunnetun ja maineikkaan arkkitehdin käyttäminen vaikuttaa kohteen arvoon. Anne Sundqvist-Hellstedtin mukaan nimekäs arkkitehti on tärkeä tekijä sekä vanhemmissa rakennuksissa että uudemmissa kohteissa.

Tällä hetkellä ostajaa kiinnostaa kestävien ja älykkäidenkin ratkaisujen asunto, joka säilyttää hyvin arvonsa ja sijaitsee halutulla alueella. Rakennuksessa käytetty tekniikka ja materiaalit kasvattavat asunnon arvoa. Myös energiatehokkuus on noussut arvoasunnoista puhuttaessa yhä tärkeämpään asemaan.

”Ekologisuus tarkoittaa ostajalle eettisten arvojen lisäksi pienempiä käyttökustannuksia tai maltillisempaa vastiketta”, muistuttaa Kasslin.

Arvoasunnon myynti vaatii perusteellista kohdetuntemusta

Anne Sundqvist-Hellstedtin mukaan arvoasunnolle voi löytyä ostaja hyvin nopeastikin, mutta toisinaan myyntiaika voi venyä jopa vuoteen.

”Yleensä arvoasunto nousee asuntotarjonnasta hyvin esiin ja näin sen saama huomiokin on suurempi. Se vaikuttaa yleensä positiivisesti myyntiaikaan mutta erityisesti myyntihintaan”, Mira Kasslin kertoo.

Entä minkälaisia asioita kiinteistönvälittäjän tulee huomioida arvoasunnon myynnissä?  

Sundqvist-Hellstedt korostaa, että kiinteistönvälittäjän on tunnettava alueen ja kiinteistön historia sekä oltava perillä kaikista taloudellisista ja teknisistä yksityiskohdista.

Kasslinin mukaan markkinoinnin tulee kokonaisuudessaan henkiä arvoasunnon ansaitsemaa arvokkuutta ja tuoda esiin sen yksilöllisiä ominaisuuksia.

”On muistettava, että arvoasunnon historia voi tietylle ostajakunnalle merkitä hyvin paljon. Välittäjän onkin tunnettava kohde perusteellisesti, jotta sen monivivahteisuuden voi tuoda esiin parhaalla mahdollisella tavalla”, Kasslin toteaa.

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?