Asunnon vaihto pienempään

Asunnon vaihto pienempään

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Esimerkiksi lasten muutettua pois kotoa tai eläkkeelle jäädessä voi elämässä tulla eteen tilanne, jolloin suuremman kodin ylläpitoon ei riitä enää kiinnostusta tai asumismenot tuntuvat raskaille. Tällöin voi tulla harkintaan muutto pienempään, edullisempaan ja huolettomamman asumisen tarjoamaan kotiin.  

Miksi vaihtaa pienempään asuntoon?

Omakotitalo pitää pintansa suomalaisten suosituimpana asumistoiveena ja se nähdäänkin asumiskaaren ns. huippukohtana. Omakotitalosta huolehtiminen pienten ja isompien korjausten tekemisineen, pihatöineen ja kustannuksineen ei kuitenkaan sovi kaikille eikä kaikkiin elämäntilanteisiin. Eläköityessä tai lasten muutettua pois moni haikaileekin lähemmäs palveluja huolettomampaan ja helpompaan asumiseen.

Elämä voi myös yllättää. Uusi työ- tai opiskelupaikka saattaa löytyä toiselta paikkakunnalta, jolloin asumistarpeet pitää järjestellä uudelleen. Myös erotilanteessa asuminen järjestellään uudelleen ja vaihto pienempään voi tulla kyseeseen

Miten suunnitella kodin vaihto pienempään?

Vaihdettaessa pienempään asuntoon on tärkeä huolehtia oman asunnon myynnistä ja kahden asunnon loukun välttämisestä ennen uuden ostoa, sillä ison ja mahdollisesti remonttiakin vaativan omakotitalon myynti on usein enemmän aikaa vievää kuin pienemmän kerrostalokaksion tai -kolmion kauppa.

On tärkeää suunnitella asunnon vaihto ja rahoitus tarkasti ja realistisesti. Siinä missä kaupunkien keskusta-alueiden kerrostaloasuntojen hinnoista on saatavilla paljon vertailudataa ja siten lopullisen kauppahinnankin arvioiminen helpompaa, on varsinkin kauempaa suurten kaupunkien keskustoista sijaitsevien omakotitalojen lopullisen kauppahinnan arvioiminen jo huomattavasti haastavampaa. Tällöin kannatta pyytää avuksi paikallismarkkinat hyvin tunteva kiinteistönvälittäjä, joka osaa arvioida lopullisen kauppahinnan realistisesti ja myös antaa näkemystä siihen, mitä tekijöitä korostaa asuntoa myytäessä ja mitä ehkä järjestellä ja ehostaa omakotitalossa ennen myynnin aloittamista parhaan mahdollisen hinnan saavuttamiseksi.

Huoneistokeskuksen kiinteistönvälittäjät ovat tunnettuja vahvasta paikallistuntemuksestaan sekä kyvystään löytää jokaisen asunnon parhaat puolet ja tuoda ne esiin asuntoa myytäessä. Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella ja suunnitellaan yhdessä juuri sinun asunnonvaihtotarpeeseesi parhaiten sopiva ratkaisu.

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?