Asuntokaupan termejä: Mikä on varainsiirtovero ja miten se lasketaan?

Asuntokaupan termejä: Mikä on varainsiirtovero?

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Mikä on varainsiirtovero, miten sen määrä lasketaan ja miten se maksetaan? Milloin varainsiirtoveroa ei tarvitse maksaa? 

Varainsiirtoveroksi kutsutaan veroa, joka Suomessa tulee maksaa kiinteistön, osakkeen tai muun arvopaperin omistusoikeuden siirtyessä. Varainsiirtoveron maksaa yleensä ostaja. Asunto-osakekaupassa varainsiirtoveron määrä on 2 % ja se lasketaan velattomasta myyntihinnasta. Kiinteistöä ostettaessa varainsiirtoveron määrä on 4 % kiinteistön kauppahinnasta.

Jos asunto-osaketta on ollut myymässä kiinteistönvälittäjä, ostaja maksaa varainsiirtoveron kaupan yhteydessä. Jos asunto-osakekauppa on tehty ilman välittäjää, ostajan on itse tehtävä varainsiirtoveroilmoitus sekä maksettava vero suoraan Verohallinnolle. Kiinteistön ostajan tulee hakea lainhuutoa tai vuokraoikeuden kirjaamista 6 kk:n kuluessa kaupanteosta. Varainsiirtovero on maksettava ennen lainhuudon tai kirjaamisen hakemista. Ensiasunnon ostajien ei tiettyjen ehtojen täyttyessä tarvitse maksaa varainsiirtoveroa. Osakehuoneiston ostajan tulee kuitenkin aina tehdä varainsiirtoveroilmoitus Verohallinnolle. Jos asunnon osto tapahtuu kiinteistönvälittäjän kautta, välittäjä hoitaa ilmoituksen tekemisen.

 

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?