Harkitsetko asuntosi myyntiä? Lue vinkit asunnon myynnin ensiaskeliin!

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Oman kodin myyminen herättää suuria tunteita, eikä päätös kodin vaihtamisesta synny yhdessä yössä. Seinien sisään jää paljon muistoja, vaikka samalla mielessä siintää uusi, tämän hetken tarpeisiin sopiva koti. Keräsimme neljä vinkkiä, jotka kannattaa huomioida asuntokauppoja suunnitellessa.

Kuka päättää asunnon myymisestä?

Mikäli asut omistamassasi asunnossa yksin, voit päättää asuntokaupoistasi itse. Mikäli taas asut avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa ja asunto on tarkoitettu molempien yhteiseksi kodiksi, tarvitaan myymiseen molempien asujien suostumus. Sama pätee myös muissa tilanteissa, kuten esimerkiksi kuolinpesässä, jossa asunnolla on monta omistajaa. Lupa kauppaan tulee saada kaikilta osakkailta.

Apua! Mitkä dokumentit asunnon myyntiin tarvitaan ja mistä ne saa?

Isännöitsijätodistus, tilinpäätös, talousarvio… Nämä ja useat muut dokumentit tarvitaan asuntokauppoja varten ja kiinteistönvälittäjä huolehtii niistä puolestasi. 

Katse kohti tulevaa? Priorisoi!

Siintääkö haaveissa uusi koti tutusta naapurustossa vai onko aikeissa muuttaa kokonaan uudelle paikkakunnalle? Muuttoon voi vaikuttaa lasten koulu- ja päiväkotiaikataulut ja uuteen sijaintiin vanhempien työmatkat ja tietenkin itselle tärkeät peruspalvelut. Mieti siis realistisesti oletko valmis käyttämään työmatkoihin enemmän aikaa vai haluatko selvitä töistä kotiin vauhdikkaammin? Jos perheessä on lemmikkejä tai olet intohimoinen lenkkeilijä, on mukavaa jos kodin läheltä löytyy ulkoilumaastoja ja lenkkipolkuja. Kysy vinkkejä myös välittäjältäsi; asiantunteva välittäjä osaa ehdottaa toiveitasi ja tarpeitasi vastaavia asuinalueita. 

Ammattilainen auttaa ja hoitaa asioita puolestasi

Helpoin tapa aloittaa asunnon myynti on kontaktoida ammattilainen eli kiinteistönvälittäjä. Pelkkä puhelinsoitto riittää ensimmäisen maksuttoman katselmuksen sopimiseksi. Katselmus ei vielä sido sinua mihinkään. Yhdessä välittäjän kanssa käytte läpi kerrostaloasunnon kunnossapitotarveselvityksestä tulevat remontit ja omakotitalon kohdalla arvon kannalta merkittävät tulevat korjaukset ja mahdollisen tarpeen kuntokartoitukselle. 

Välittäjän kanssa mietitte myyntiaikataulua ja keskustelette asunnon myyntihinnasta ja miten hinta-arvio sijoittuu vastaaviin koteihin samalla alueella. Välittäjä laatii myös kiinnostavan myynti-ilmoituksen, ottaa kuvat ja käyttää omia verkostojaan etsiessään tehokkaasti asunnolle uutta omistajaa. 

 

Harkitsetko asunnon myyntiä? Pyydä meidät ilmaiselle arviokäynnille.

Lue lisää asunnon myynnistä.

 

 

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?