Kevään 2019 omakotitalomarkkinat: muuttovalmiit ja kohtuuhintaiset talot kiinnostavat

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Omakotitalokaupoilla kevät on tunnetusti vilkasta aikaa. Miltä pientalojen kauppatilanne näyttää tänä keväänä Etelä-Suomessa, Pirkanmaalla ja Kuopion seudulla?

Vantaalla ja kehyskunnissa omakotitalojen hinnat pysyneet samalla tasolla

Erityisesti Helsingissä ja Espoossa asuntojen ja kiinteistöjen hintataso on ollut jo pitkään voimakkaassa nousussa. Se puolestaan näkyy etenkin pientalojen runsaana kysyntänä Vantaalla ja Keski-Uudenmaan kehyskunnissa.

Varsinkin omakotitalojen kauppamäärissä on ollut edelleen kasvua, vaikka hintatasossa ja myyntiajoissa ei merkittävää muutosta ole tapahtunutkaan. Vanhojen omakotitalokauppojen määrä nousi tammi–helmikuussa Vantaalla 13 % (+7 kpl) verrattuna vastaavaan ajanjaksoon viime vuonna. Tällä hetkellä myynnissä on selvästi vähemmän omakotitaloja kuin vuosi sitten, joten niistä saattaa halutuilla alueilla tulla kevään aikana jopa pulaa.

Vantaalla ja Keski-Uudellamaalla kiinnostavat eniten alueet, jotka ovat hyvien liikenneyhteyksien päässä ja kattavien peruspalveluiden äärellä. Etenkin kohtuuhintaiset omakotitalot ovat hyvin kysyttyjä. Parhaiten kaupaksi käyvät hyväkuntoiset talot, joissa ekologiset seikat, kuten lämmitysjärjestelmä, ovat kohdallaan.

Mitä ottaa huomioon lämmitysjärjestelmää valittaessa? Lue täällä>>

Pirkanmaalla myös Tampereen kehyskunnat kiinnostavat 

Tampereella ja sen ympäryskunnissa pientalotarjonta on pysynyt pitkään vakaana. Marraskuussa kysynnässä näkyi hiipumista, mutta helmikuun aikana kauppa on jälleen piristynyt. Ostajat hakevat nyt taloja, joihin ei ole tarvetta tehdä isoja remontteja. Keskimääräinen vanhan omakotitalon myyntiaika on ollut alkuvuonna (tammi–helmikuussa) Tampereella 145 päivää.

On myös havaittavissa, että ympäryskunnat kiinnostavat: erityisesti Kangasala, Lempäälä ja Ylöjärvi ovat nousussa.

2000-luvulla rakennetut talot kiinnostavat Kuopiossa

Vanhojen omakotitalojen kauppa on ollut Kuopiossa jo hieman pirteämpää tammi-helmikuussa vuoden takaiseen verrattuna. Kysytyimpiä ovat 2000-luvulla rakennetut talot, joiden hinta jää alle 300 000 euron. Kuopiossa pientalojen keskimääräinen myyntiaika on ollut alkuvuonna (tammi–helmikuussa) keskimäärin 142 vuorokautta. Myös myyntikuvilla on suora yhteys menekkiin: modernisti sisustetut kohteet, joiden myyntikuviin on panostettu, menevät nopeammin kaupaksi. Omakotitalon myyjän kannattaakin kiinnittää huomiota talon esilletuontiin.

Lue vinkit omakotitalon myyjälle >>

Artikkelia asiantuntijoina toimivat Huoneistokeskuksen myyntijohtajat Hannele Väisänen, Panu Paanila ja Marko Perälä.

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?