Kokemuksia digitaalisesta asuntokaupasta – Huoneistokeskuksen välittäjä Sami Paulig kertoo

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Sami Paulig, menestyksekkäästi asuntokauppoja vuodesta toiseen tekevä Huoneistokeskuksen huippumyyjä, käyttää digitaalista asuntokauppaa (DIAS) aina kun voi, koska se nopeuttaa välittäjän työtä ja helpottaa niin asunnon myyjän kuin ostajan kaupantekoa. Samin mukaan DIAS tuo paljon lisäarvoa kaupan kaikille osapuolille ja hän suositteleekin kaikkia välittäjiä kokeilemaan digitaalista asuntokauppaa.

Digitaalinen asuntokauppa hyödyttää sekä asiakasta että välittäjää

Arki on kiireistä niin välittäjällä kuin asiakkaillakin. ”Nykyään on haastavaa saada kaikki kaupan osapuolet kaupantekotilaisuuteen samaan aikaan samaan paikkaan. Myös ajan sopiminen vaatii aina oman säätönsä, varsinkin kun pankit eivät tarjoa kaupantekoaikoja enää yhtä paljon kuin ennen ja ne saattavat olla tyystin eri pankissa kuin asunnon ostajan tai myyjän lähipankki” Sami kertoo. ”Pankit ohjaavatkin asiakkaitaan vahvasti digitaaliseen asuntokauppaan, sillä se on heille nopeampaa kuin perinteinen kaupantekotilaisuus, johon saattaa tarvita kaksikin tuntia kaikkien osapuolten aikaa”, Sami lisää.

Kuten digitaalisissa palveluissa yleensä, digitaalisen asuntokaupan suurin lisäarvo niin asiakkaille, pankeille kuin välittäjällekin on sen helppous ja ajansäästö. Asiakkaalle on helpompaa tehdä asuntokauppa illalla kahdeksan aikaan kotisohvalla työpäivän jälkeen, kuin sovittaa se keskelle työpäivää. Paljon kauppoja tekevälle välittäjälle taas palvelun siirtäminen digitaaliseksi vapauttaa useita tunteja työaikaa joka viikolle.

Asiakkaiden tietoisuus digitaalisesta asuntokaupasta kasvaa kohisten

Sami on huomannut, kuinka asiakkaiden tietoisuus digitaalisesta asuntokaupasta on kasvanut ja monet asiakkaat ovatkin jo alkaneet kyselemään, että voihan kaupan hoitaa digitaalisesti. Samin mukaan välittäjän tulisi tarjota mahdollisuus digitaaliseen kaupantekoon ja rohkaista asiakkaita siihen, sillä se on hyvää asiakaspalvelua ja kaupantekotavan tulisi olla Samin mielestä ennen kaikkea asiakkaan valinta. DIAS tuo asiakkaalle modernia kaupan tuntua ja lisäksi osakehuoneistotietojen siirtyessä myös digitaaliseen muotoon huoneistotietojärjestelmän myötä, tulee itse kauppakin pystyä hoitamaan digitaalisesti.

DIAS kehittyy koko ajan käyttäjäystävällisemmäksi – Alustan opettelu maksaa vaivan

Sami on tehnyt yli sata digitaalista asuntokauppaa ja ollut mukana DIAS:ssa sen aloituksesta lähtien. Vuosien mittaan järjestelmä on kehittynyt ja yksinkertaistunut: ”asiakkaalle palvelun käyttö on nykyään mutkatonta. Jos osaat tunnistautua ja hoitaa pankkiasioita verkossa, osaat myös digitaalisen asuntokaupan”, Sami summaa. Vain kerran Sami on joutunut toteamaan, että kaupanteko on parempi hoitaa perinteisesti asiakkaan korkean iän ja puuttuvien tietotekniikkataitojen takia. Muulloin vanhemmatkin asiakkaat ovat ottaneet DIAS:n myönteisesti vastaan.

Välittäjälle DIAS:n käyttö vaatii alkuun vähän toistoja sekä työn uudelleen rytmitystä, mutta menee sen jälkeen rutiinilla ja vapauttaa paljon aikaa kalenterista. Sami rohkaiseekin kaikkia välittäjiä tutustumaan digitaalisen asuntokauppaan, sillä se on moderni ja ennen pitkää myös vallitseva muoto hoitaa kaupanteko.

Katso myös DIAS-kaupan ohjeet myyjälle ja ostajalle.

 

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?