Kun sopivaa asuntoa ei löydy – ratkaisuna ostotoimeksianto

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Myynnissä olevien asuntojen valikoima on ollut jo pidemmän aikaa koko maassa poikkeuksellisen suppea. Sopivan asunnon löytäminen niukasta tarjonnasta on paikoin haasteellista. Kiinnostavien kohteiden osalta nähdään kiivasta kilpajuoksua, kun samaa asuntoa tavoittelee iso joukko ostajia. Erityisesti kolmiot ja kohtuuhintaiset perheasunnot ovat asunnonvaihtajien hakulistojen kärjessä.

Kiinteistönvälittäjät tekevät nyt kaikkensa rakentaakseen asuntokauppaketjuja ja saadakseen asuntokaupan pyörimään normaalisti. Yhdeksi ratkaisuksi on nousemassa ostotoimeksianto, joka palveluna ei ole lainkaan uusi, mutta jäänyt vähemmälle huomiolle kun asuntotarjontaa on ollut runsaasti.

Mikä sitten on ostotoimeksianto?

”Ostotoimeksianto on palvelu, jonka avulla etsimme asiakkaan toiveita vastaavan asunnon. Kriteerit voidaan tarkentaa tiettyyn asuinalueeseen tai taloon, huonelukuun tai pinta-alaan ja tietysti hintatasoon, joka asunnosta oltaisiin valmis maksamaan.

Kun tarpeet on kartoitettu, kiinteistönvälittäjät aloittavat sopivien asuntojen etsinnän ja ottavat suoraan yhteyttä potentiaalisten asuntojen omistajiin. Mikäli omistaja on kiinnostunut myymään asunnon, huolehdimme neuvotteluista ja asuntokaupan yksityiskohdista”, kertoo Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtaja Marina Salenius.

Ostotoimeksianto mahdollistaa välittäjälle asunnon etsinnän ja hakumarkkinoinnin myös kohteisiin, jotka eivät ole edes myynnissä. Usein ostotoimeksiannon perusteella löydetyt asunnot ovatkin korkeintaan ns. hiljaisessa myynnissä tai asunnon omistaja ei ole ennen yhteydenottoa edes harkinnut asunnon vaihtamista.

Ostotoimeksiannon ehdoton hyöty on sen yksityisyys, vain ostotoimeksiannon tehnyt asiakas pääsee näkemään tarjotut asunnot ja tekemään rauhassa päätöksensä ilman tarjouskilpailua muiden ostajien kanssa.

Ostotoimeksiannossa myyjän sijaan ostaja maksaa välityspalkkion mikäli sopiva asunto löytyy ja syntyy kauppa. Ostotoimeksianto ei kuitenkaan tule sen kalliimmaksi kuin asunnon löytäminen vapailta markkinoilta, sillä ostaja määrittää itse kokonaisbudjettinsa.

Lisätietoja: 
Marina Salenius, liiketoimintajohtaja, Huoneistokeskus Oy 
marina.salenius@huoneistokeskus.fi
Puh. 040 738 1776

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?