Lomalle lähtijän muistilista

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Kuluupa lomasi sitten kesämökillä tai matkoilla, on hyvä varmistaa, että kotona asiat pysyvät kunnossa ja omaisuus turvassa lomasi ajan.

Kun loman alkaessa kotiovi sulkeutuu, koti jää usein tyhjilleen pidemmäksi aikaa.  Lomalle lähtijän kannattaakin huolehtia ainakin näistä asioista:

1.Lukitse ovet ja sulje ikkunat

Muista lukita kaikki ovet ja sulkea ikkunat. Omakoti- tai rivitalossa takaovi unohtuu toisinaan auki.  Jos ovessasi on turvalukko, lukitse myös se.

2.Ota sähkölaitteiden pistokkeet pois pistorasioista

Kesällä ukkoskuuro saattaa yllättää ja tehdä ikäviä tuhoja sähkölaitteille. Pohdi ennen lomalle lähtöä, mitkä laitteet eivät tarvitse verkkovirtaa. Näin minimoit turhan sähkönkulutuksen ja suojaat laitteesi ukkoselta. 

3.Sulje pesukoneiden hanat

Astianpesukone ja pyykinpesukone eivät tarvitse vettä silloin, kun niitä ei käytetä. Hanat kannattaa sulkea muutenkin aina, kun koneet eivät ole käytössä.

4.Hanki loma-apuri

Onko sinulla sukulainen, naapuri tai ystävä, joka voisi poissa ollessasi katsoa kotisi perään? Kuihtuneet kasvit, leikkaamaton pihanurmikko ja pursuava postilaatikko ovat murtovarkaille merkkejä siitä, ettei ketään ole kotona. Pyydä ystävääsi pitämään huolta kodistasi ja mikäli mahdollista, käännä posti lomaosoitteeseesi.

5.Jätä koti asutun näköiseksi

Ammattimaiset varkaat tarkkailevat kohteita etukäteen ja asumattoman näköinen talo herättää huomion. Omakoti- tai rivitalon pihaa ei kannata siivota turhan siistiksi, vaan esimerkiksi lasten leluja kannattaa jättää näkyville – näin talo näyttää asutulta. Arvokkaat esineet kannattaa laittaa lukkojen taakse. Jos mahdollista, ajasta kotisi valot kellokytkimillä syttymään ja sammumaan. Harkitse myös missä haluat lomakuulumisiasi jakaa: monet postaavat sosiaaliseen mediaan kuvia lomalta. Internetiin julkisesti jaetut lomakuvat ovat viesti varkaille, ettet ole kotona. 

 

Oletko myymässä asuntoasi? OTA YHTEYTTÄ paikkakuntasi asunnonvaihdon asiantuntijaan!

Muita vinkkejämme asunnonvaihtoon voit lukea TÄÄLLÄ.

 

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Luitko jo nämä?