Mikä on älykoti?

Mikä on älykoti?

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Koti, jossa valaistusta voi säätää yhdellä hipaisulla. Koti, jossa lämpötila muokkautuu automaattisesti ulkolämpötilan mukaan. Koti, jota voi ohjailla kätevästi etänä. Älykoti tekee asumisesta helppoa. 

Älykkäässä kodissa esimerkiksi valaistusta, lämmitystä, turvajärjestelmää, ilmanvaihtoa ja asunnon elektronisia laitteita ohjataan tietokoneen, mobiililaitteen tai älyrannekkeen avulla. Älykodin voi ohjelmoida suorittamaan toimintoja myös itsenäisesti. Silloin esimerkiksi verhot sulkeutuvat automaattisesti tiettyyn kellonaikaan tai lattialämmitys napsahtaa päälle asukkaiden arkirytmin mukaan. 

Älykoti helpottaa elämää 

Älykkäät laitteet ovat meille jo arkisia asioita. Älyä löytyy niin puhelimista, rannekkeista kuin sormuksistakin. Vaikka robotti-imurit ja muut älykkäästi toimivat laitteet ovatkin yleistyneet merkittävästi, ei älykoti ole vielä valtavirtaa.  

Älykkään kodin tehtävä on helpottaa asukkaan arkea ja tehdä asumisesta mahdollisimman vaivatonta. Kotiin sijoitettava teknologia huolehtii vaikkapa siitä, että kauppareissulla voi ottaa suoran yhteyden jääkaappiin ja tarkastaa sinne asennetun kameran avulla, mitä ostoskoriin on syytä napata. Toisaalta älykkäät toiminnot varmistavat, että asukkaan ei tarvitse huolehtia kaikesta itse. Älykoti voi säätää esimerkiksi kodin sisälämpötilaa sitä mukaa, kun ulkolämpötilassa tapahtuu muutoksia. Älykäs koti lisää myös asumisen turvallisuutta: automatisoidut sensorit pitävät kotia silmällä mahdollisten tulipalojen tai vuotovahinkojen varalta, liesivahti napsauttaa keittolieden pois päältä automaattisesti. 

Älykäs teknologia, hintava teknologia? 

Älykoti tuo mukavuutta asumiseen, mutta onko älytekniikka hintavaa? Älykotijärjestelmiä on laidasta laitaan. Älykkäästi toimivia yksittäisratkaisuja voi hankkia edullisestikin, mutta kokonaisvaltaiset, osaksi kiinteistön sähkökeskusta asennettavat älyjärjestelmät ovat aina isompi investointi. Samasta syystä kaiken kattava älyjärjestelmä on helpointa asentaa uuteen rakennukseen, vaikkakin myös vanhempaan kotiin voi yksittäisiä älytoimintoja lisätä.  

Toisaalta älykoti voi tuoda myös taloudellista hyötyä. Kun esimerkiksi lämmitys ja jäähdytys ohjautuvat älykkäästi, pitkän tähtäimen kustannussäästöt voivat olla merkittäviä. Älykkäiden järjestelmien avulla myös sähkön ja veden kulutusta voi seurata varsin tarkasti. Siksi älykoti on aina myös ympäristöystävällinen koti.  

Älykotitekniikka kehittyy vauhdilla ja sitä mukaa myös kuluttajien mielenkiinto älykkäästi toimivia järjestelmiä kohtaan lisääntyy. Ehkä muutaman vuoden kuluttua asuntoja voi ohjailla pelkän puheen avulla? Tai kenties kodinkoneet puhuvat lähitulevaisuudessa meille?  

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?