Mikä on paras aika asunnon myynnille?

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Moni asunnon myyntiä harkitseva saattaa ajatella kalenterin kertovan parhaan ajankohdan asuntokaupoille. Yleinen käsitys on, että keväisin asuntokauppa piristyy tai että syksyisin ihmiset muuttavat vilkkaimmin. Totuus kuitenkin on, että Suomessa asuntoja myydään tasaisesti ympäri vuoden.

Oikea aika asunnon myymiselle on aina. Kun asunnon vaihdon tai uuden ostamisen tarve koittaa esimerkiksi elämäntilanteen muuttuessa, ei ole syytä jäädä odottelemaan parempaa hetkeä. Koska asunnon hankinta on tarveperustaista, tehdään Suomessakin asuntokauppoja ympäri vuoden, vuodenajasta riippumatta. 

Kerrostaloasuntojen lisäksi myös omakotitaloja myydään ympäri vuoden, vaikka vuodenaika voikin vaikuttaa omakotitalojen kysyntään etenkin talvella. Yleensä ostajia kiinnostaa nähdä talon piha valoisaan ja lumettomaan aikaan, mutta tämäkin haaste voidaan ratkaista esimerkiksi valokuvien ja osaavan kiinteistönvälittäjän luomien mielikuvien avulla. Omakotitalon myyjän voi olla viisastakin laittaa talo myyntiin talvella, kun tarjontaa on usein vähemmän.

Jossain määrin sesongit heijastuvat kiinteistömarkkinoille: esimerkiksi loppukesästä kaupungeissa pienehköjen kerrostaloasuntojen kysyntä kasvaa, mikä johtuu opiskelijoiden asuntotarpeista.

Remontin vaikutus myyntiin 

Kerrostaloasunnoissa kiinteistön tulevat remontit voivat vaikuttaa kohteen kiinnostavuuteen. Myyntiä suunnittelevan kannattaakin ryhtyä myyntitoimenpiteisiin ajoissa tai kohdentaa myynti esimerkiksi sellaiseen ajankohtaan, kun tulevasta remontista on käytettävissä tarkat tiedot kustannuksineen.

Kerrostaloasunnon ostajan näkökulmasta haasteellisinta on epävarmuus. Jos ei ole tiedossa, mitä ja milloin kerrostalokiinteistössä tullaan remontoimaan ja kuinka paljon se maksaa, saattavat kaupat jäädä tekemättä. Monien pelkäämä putkiremonttikin voi yllättää myyjän positiivisesti, sillä kaupan toteutuminen linjasaneerauksen jälkeen käy todennäköisesti nopeammin ja saneeraus myös nostaa asunnon arvoa.

Aloita myyntiprosessi riskittömästi

Asunnon vaihtamista tai myymistä puntaroivan on hyvä katsella nykyistä asuntoaan kriittisin silmin ja pyrkiä asettamaan itsensä ostajan asemaan. Helposti ja nopeasti sujuvat korjaus- ja siivoustyöt kannattaa hoitaa kuntoon. Peseminen, puhdistaminen, korjaaminen ja pienten puutteiden paikkaaminen ovat pienitöisiä toimenpiteitä, jotka vaikuttavat kuitenkin paljon asunnon ensivaikutelmaan. Ensivaikutelmalla on merkitystä asunnon kiinnostavuuteen ostajan silmissä. 

Kun asunnon myynti alkaa tuntua ajankohtaiselta, riskitön tapa aloittaa prosessi on kutsua kiinteistönvälittäjä arviokäynnille keskustelemaan odotuksista. Arviokäynnillä pääsee kertomaan millaiseen asuntoon haluaa nykyisen vaihtaa tai millaista hintaa asunnostaan toivoo. Kiinteistönvälittäjän valintaan kannattaa kiinnittää huomiota – välittäjällä on kuitenkin käsissään kenties suurimman omaisuutesi realisointi. Tutustu siis välittäjään, tiedustele hänen työkokemuksestaan ja paikallisen asuntomarkkinan tuntemuksesta.  

 

Muita vinkkejämme asunnonvaihtoon voit lukea täällä>>

Sinua saattavat kiinnostaa myös:

Mitä kiinteistönvälittäjän arviokäynnillä tapahtuu?

Asunto myyntiin – mutta pitäisikö remontoida ensin?

Harkitsetko asuntosi myyntiä? Lue vinkit asunnon myynnin ensiaskeliin!

 

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Luitko jo nämä?