Miksi käyttää välittäjää asuntokaupassa?

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Välittäjä takaa turvallisen kaupan ja oikean hinnoittelun

Asuntokauppa on useimmille elämän suurin sijoitus. Siksi sekä asunnon myyjä että ostaja haluavat kokea tehneensä hyvän ja turvallisen valinnan. Ammattitaitoisen välittäjän alusta loppuun hoitama kaupantekoprosessi lisää turvallisuuden tunnetta molemmilla osapuolilla.

Asuntoa myytäessä perusteltu, asunnon ominaisuuksiin ja alueen hintatasoon suhteutettu hintapyyntö on avaintekijä siinä, saako asunto kiinnostusta osakseen. Omasta kodista neuvottelu saattaa kuitenkin tuntua myyjästä hankalalta ja siihen kohdistuvat arviot henkilökohtaisilta. Esimerkiksi myyjän aiemmin suurena panostuksena teettämä remontti tai asunnon muutosratkaisut saattavatkin näyttää ostajien silmissä jo aikansa eläneitä tai eivät vain sovi heidän makuunsa. Välittäjän työtä on neuvotella myyjälle mahdollisimman suotuisa kauppahinta.

Asunnon myyjän lisäksi myös ostaja voi käyttää välittäjää asuntokaupassa. Tekemällä ostotoimeksiannon ostaja voi jättää kodinetsintään liittyvät asiat välittäjälle, jonka tehtävänä on etsiä ostajan kriteereitä vastaava asunto.

Välittäjä huolehtii kuvista, teksteistä ja faktoista

Herättääkseen potentiaalisten ostajien kiinnostuksen asuntoilmoituksen on näytettävä houkuttelevalta. Siksi huoneiston ammattimainen valmistelu ja kuvaus ovat tärkeitä: omaa kotia voi olla vaikea tarkastella ulkopuolisen silmin eikä ammattimainen kuvaaminenkaan ole kaikille tuttua. Myös taitavasti laadituilla myyntiteksteillä on suuri merkitys  ostajien kiinnostuksen herättämisessä. Välittäjillä on kokemusta siitä, miten huoneiston parhaat puolet tuodaan esiin sekä visuaalisesti että kirjallisesti.

Asunnon myyjällä on selonantovelvollisuus, mutta välittäjän työtä säätelevät myös lait ja säädökset: hänen velvollisuutensa on perehtyä asuntoon ja taloyhtiöön perin pohjin. Välittäjä tuntee lainsäädännön ja ammattilaisen käyttäminen asuntokaupassa ennaltaehkäisee myös sellaisia kauppatoimia, joissa saattaa piillä virheellisen toiminnan riski. Kun ostajat voivat luottaa tietävänsä, mitä ovat ostamassa, edellytykset kaupan onnistumiselle paranevat.

Ostokontaktit – avain onnistuneeseen kauppaan

Välittäjän työhön kuuluu verkostoituminen asunnonetsijöiden kanssa. Niinpä hän osaa johdattaa oikeita ihmisiä ja asuntoja yhteen. Mitä enemmän asunnolla on todellista ostajapotentiaalia, sitä varmempi voi olla siitä, että kuittaa asunnostaan hyvän markkinahinnan.

Asuntonsa itse myyvä on usein passiivisen internetilmoittelun varassa, ja hänellä voi olla niukasti keinoja edesauttaa myyntiä ilmoituksen laatimisen lisäksi. Ilmoitus voi myös helposti hukkua massaan oltuaan esillä pidempään. Osa ostajista myös suosii välittäjän kautta asiointia.

Asunnon myyntiin liittyy monta vaihetta; kohteen markkinoiminen, ostajien etsiminen sekä itse kaupantekoon liittyvät tehtävät voivat viedä yllättävänkin paljon aikaa. Ostajat tekevät harvoin hätiköityjä päätöksiä ja käyvät usein katsomassa kiinnostavia kohteita useampaan kertaan. Kun asuntonäytöt ja juoksevat asiat ulkoistaa välittäjän huolehdittavaksi, myyjälle jää aikaa ja energiaa muuhunkin – vaikkapa uuden asunnon etsimiseen!

Harkitsetko asuntosi myyntiä? Ota yhteyttä alueesi asiantuntijaan!

Lue myös muut vinkkimme asunnonvaihtajille >

 

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?