Miltä näyttää tämän kevään omakotitalokauppa? Välittäjämme kertovat!

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Talon myyjän kannattaa laittaa hyvissä ajoin kuntoon omakotitalon pienet korjauskohteet ja erityisesti hyödyntää ammattilaisen osaamista myyntihinnan määrittelyssä sekä siinä, että kiinteistökauppa sujuu lakipykälien vaatimalla tavalla. Kysyimme välittäjiltämme eri puolilta Suomea, miltä kevään omakotitalokauppa näyttää!

Alkuvuoden omakotitalokauppa on sujunut melko samaan tahtiin kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Uudellamaalla omakotitaloja on tullut alkuvuoden aikana hieman vähemmän myyntiin kuin viime vuoden alussa. Pirkanmaalla talojen kauppamäärät ovat pysyneet alkuvuonna samana, tosin kauppa on keskittynyt pääasiassa Tampereen alueelle. Myös Turussa alkuvuoden kauppamäärät ovat myötäilleet viime vuoden tasoa.

Eniten kysyntää hyväkuntoisille uudehkoille omakotitaloille

Kevään koittaessa talokaupan uskotaan kuitenkin jälleen kiihtyvän. Erityisesti Turussa odotetaan vilkastuvia markkinoita. Turussa myös omakotitalojen myyntiajat ovat olleet lyhyitä, keskimäärin noin 55 päivää viimeisimmän puolen vuoden jaksoa tarkasteltaessa. Pirkanmaallakin odotetaan viime vuotta pirteämpää omakotitalokauppavuotta. Uudellamaalla taas omakotitalojen kysyntä usein ylittää tarjonnan johtuen omakotitalojen suhteellisesti pienemmästä määrästä – ostajia omakotitaloille Huoneistokeskuksen välittäjien mukaan nimittäin riittäisi.

Turku nousee jälleen esiin alueena, jossa rakennetaan ja kaavoitetaan paljon myös omakotitaloja. Myös Pirkanmaalla taloja nousee vilkkaasti, vaikka määrä ei ole aivan huippuvuosien tasolla. Uudenmaan uusien omakotitalojen tuotantoa on hillinnyt paikoittain sopivien tonttien puute.

Joka puolella Suomea kysyntä kohdistuu etenkin uudehkoihin, hyväkuntoisiin omakotitaloihin, joihin ei tarvitse ryhtyä tekemään suurta remonttia. Tyypillisesti omakotitaloa etsivät kodikseen lapsiperheet. Pienenevän perhekoon vuoksi 4–5 huonetta on yleensä riittävä koko talolle.  

Omakotitalon myynti kannattaa ajoittaa keväälle – aloita kuitenkin ajoissa

Kevät mielletään parhaaksi ajaksi myydä omakotitalo. Etenkin rantakohteet sekä isopihaiset omakotitalot ovat edukseen keväällä ja kesällä. Monelle lapsiperheelle kesä on muutenkin helpoin ajankohta muuttaa. Myyjän kannattaa valmistella omakotitalo asuntonäytölle laittamalla kuntoon mahdolliset repsottavat kohdat, kuten puuttuvat listat tai vuotavat hanat. Turhaa tavaraa on hyvä karsia, myös pihapiiristä.

Taloon tehdyistä remonteista ja huolloista tulee kerätä tarkat tiedot ja lisäksi kuntotarkastus on hyvä teettää ennen myynnin aloitusta. Myös energiatodistus antaa hyödyllistä tietoa ostajalle. Asiantunteva kiinteistönvälittäjä auttaa sekä dokumentaation että hinta-arvion kanssa. Ammattilainen tuntee paikkakunnan markkinat ja pystyy arvioimaan hintapyynnön parhaiten talon kunnon, sijainnin, pohjaratkaisun ja tyylin perusteella. Välittäjää käyttämällä voit samalla varmistaa, että kauppa sujuu lain vaatimalla tavalla.

Harkitsetko omakotitalon myyntiä? Ota yhteyttä alueesi välittäjiin!

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös seuraavat aiheet:

Suunnitteletko omakotitalon myyntiä? Huomioi nämä asiat

Mikä on paras aika asunnon myynnille?

Kannattaako vanha asunto myydä ennen uuden ostoa?

 

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Luitko jo nämä?