Muuttajan muistilista – muista nämä kymmenen asiaa, kun muutat uuteen kotiin

Muuttajan muistilista

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Uuteen omaan kotiin muuttaminen on aina jännittävä elämänmuutos. Kun muutto häämöttää, hoidettavia asioita on yllättävän paljon. Ota avuksesi kätevä muuttajan muistilista, jotta tuleva muuttourakka uuteen kotiin luonnistuisi mahdollisimman sujuvasti. Näillä vinkeillä muutto uuteen kotiin hoituu sujuvasti. 

​Muuttajan tarkistuslista: 

1.) Muista muuttoilmoitus
Tee muuttoilmoitus aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää ja viimeistään viikko muuton jälkeen. Muuttoilmoituksen Postille ja maistraatille voi tehdä helposti esimerkiksi verkossa – samalla ilmoituksella voi ilmoittaa kaikki muutkin perheenjäsenet. Muista myös, että muuttoilmoitus on tehtävä, vaikka muutto olisi tilapäinen.

2.) Ilmoita isännöitsijälle muutostasi
Ota yhteyttä isännöitsijään ilmoittaaksesi muutostasi. Näin oven ja rappukäytävän nimikyltit saadaan ajan tasalle. Muista myös, että autopaikka ei siirry edelliseltä asukkaalta uudelle asukkaalle, vaan autopaikat jaetaan jonotusjärjestyksessä. Kerro isännöitsijälle, mikäli haluat jonottaa itsellesi autopaikkaa. Myös saunavuorojen osalta kannattaa olla yhteydessä isännöitsijään. Sopimuksesta riippuen saunavuorojen, autopaikkojen ja nimikylttien päivityksestä voi vastata isännöitsijän sijaan huoltoyhtiö.

3.) Tee tarvittaessa remontti-ilmoitus 
Mikäli remontoit uudessa asunnossasi, tulee miltei kaikista tapetointia ja maalausta isommista muutostöistä ilmoittaa taloyhtiölle. Mikäli muutokset vaikuttavat taloyhtiön kunnossapitovastuulle kuuluviin asioihin, kuten vesieristeisiin, kantaviin rakenteisiin tai sähkö-, lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmiin, tulee niistä ilmoittaa isännöitsijälle. Vuokra-asunnossa on kaikista, myös pienistä kunnostustöistä keskusteltava ensin vuokranantajan kanssa.

4.) Solmi sähkösopimus
Muista irtisanoa edellinen sähkösopimuksesi ja tehdä uusi hyvissä ajoin ennen muuttoa. Uuteen kotiin muuttaminen on myös otollinen hetki kilpailuttaa nykyinen sopimuksesi.

5.) Muista jätehuolto, kaukolämpö ja vesi
Mikäli muutat omakotitaloon, tulee sähkösopimuksen lisäksi solmia jätehuolto-, kaukolämpö- ja vesisopimukset.

6.) Siirrä internet-yhteys
Muista siirtää internet-yhteys uuteen osoitteeseesi. Joissakin taloyhtiöissä on käytössä taloyhtiön yhteinen laajakaista, joten tiedustele ennen siirtoa, onko taloyhtiönetti käytettävissäsi.

7.) Hoida kotivakuutus kuntoon
Ilmoita muutosta vakuutusyhtiöön, jotta olemassa oleva kotivakuutuksesi voidaan tarvittaessa päivittää ja siirtää uuteen osoitteeseen. 

8.) Hanki muuttoapua ja muuttolaatikot
Hanki tarvittava määrä muuttolaatikoita ja aikatauluta muuttopäivä niin, että kaikki sujuu vaivattomasti. Mikäli tarvitset avuksesi muuttofirmaa, kannattaa muuttoammattilaisiin olla yhteydessä hyvissä ajoin ennen muuttoa. Mikäli selviät muutosta omin avuin, muista kuitenkin lainata tai vuokrata riittävän tilava pakettiauto, jotta muuttokuorman saa siirrettyä sujuvasti osoitteesta toiseen.

9.) Tarkista oikeutesi muuttovapaaseen
Entä kuuluuko työsopimukseesi palkallinen muuttopäivä? Mikäli näin on, muista ilmoittaa muuttopäivästäsi myös työnantajalle.

10.) Hoida tukiasiat Kelan kanssa
Jos saat asumistukea, muista toimittaa Kelalle tarvittavat hakemukset. 
 

+1 Älä unohda edellisistä asuntoa
Muista myös siivota huolellisesti vanha asuntosi ja luovuttaa avaimet uudelle asukkaalle. Älä unohda tyhjentää häkki- ja ullakkovarastoasi ja tarkista, että pyörä ja muut ulkoiluvarusteet tulevat muuttokuorman mukaan.

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?