Näin kiinteistönvälittäjän palkkio muodostuu

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Kiinteistönvälittäjän palkkio on useimmiten ennalta sovittu prosenttiosuus myytävän asunnon lopullisesta kauppahinnasta. Välityspalkkio määräytyy aina tapauskohtaisesti riippuen asiakkaan tarpeista sekä myytävän kohteen ominaisuuksista ja sijainnista.  
Pelkän välityspalkkioprosentin sijaan välittäjää valitessa kannattaa kiinnittää huomiota välittäjän ammattitaitoon, palvelun sisältöön sekä siihen, että saako välitysliike asunnon myytyä lupaamallaan hinnalla ja toteutuuko turvallinen asuntokauppa ilman jälkiseuraamuksia.

Kun itselle sopiva kiinteistönvälittäjä on löytynyt, kartoittaa välittäjä asiakkaan tarpeet ja tavoitteet asunnon myynnille. Samalla keskustellaan uuden asunnon hankintaan liittyvistä toiveista, myynnin toivotusta aikataulusta, taloudellisesta tilanteesta sekä muista henkilökohtaisista tarpeista. Niiden perusteella asiakkaalle räätälöidään palvelukokonaisuus ja sille sopiva palkkiohinta, jonka välittäjä kuittaa prosenttiosuutena toteutuneesta kauppahinnasta.

Myös euromääräisen sopimuksen voi laatia, mutta prosenttipalkkio on tavoista yleisempi. Välittäjä maksaa saamastaan palkkiosta aina arvonlisäveron sekä osuuden välitystoimistolle.

Kuluttajille välitystyön näkyvin osa ovat asuntonäytöt ja internet-ilmoitukset. Valtaosa välittäjän työstä on kuitenkin taustatyötä, joka ei näy asiakkaalle. Välittäjä perehtyy tarkasti myytävään kohteeseen ja sen ympäristöön ja hankkii näiden tietojen perusteella kaikki asunnon myyntiin tarvittavat asiakirjat. Varsinainen myyntityö ei myöskään näy selvästi asiakkaalle, sillä sitä välittäjä hoitaa useimmiten sähköpostilla ja puhelimella potentiaalisten ostajaehdokkaiden kanssa. Lisäksi välitystyöhön kuuluu aktiivinen yhteydenpito myyjään asunnon myynnin edistymisestä. 

Yhteismyynti moninkertaistaa ostajakunnan

Huoneistokeskuksen välitystyössä keskeinen toimintatapa on Yhteismyynti. Huoneistokeskuksen välittäjät tiedottavat myytävästä kohteesta kollegoilleen, jolloin nämä käyvät läpi omat ostajakontaktinsa. Yhteismyynnin ansiosta potentiaalisten ostajien määrä moninkertaistuu: ammattitaitoisilla välittäjillä on laajat ostavien asiakkaiden verkostot, joiden tarpeet ja toiveet he tuntevat hyvin. Kun sopiva asunto tulee myyntiin, pääsevät nämä asiakkaat tutustumaan myytävään asuntoon ennen julkista myyntiä.

Toisinaan asunnon mennessä nopeasti kaupaksi myyjä saattaa ihmetellä, menikö asunto kaupaksi itsestään. Näissä tapauksissa ostaja harvoin on ilmestynyt yllättäen, vaan hän on löytynyt kiinteistönvälittäjän asiakasrekisteristä, jonka rakentaminen ja ylläpito on vaatinut välittäjältä vuosienkin asiakassuhteiden hoitoa.

Kun asunnosta on tehty myyjän hyväksymä tarjous ja kaupat solmitaan, kuitataan asuntokaupan yhteydessä välittäjälle ennalta sovittu palkkio. Toisin kuin toisinaan saatetaan luulla, välittäjä ei saa palkkiota suoraan itselleen, vaan siitä osa menee aina välitysyritykselle. Lisäksi palkkiosta maksetaan arvonlisävero.

 

Jäikö kysyttävää kiinteistönvälittäjän palkkiosta? Haluatko keskustella omista myyntisuunnitelmistasi? OTA YHTEYTTÄ alueesi asiantuntijaan!

Lue muita vinkkejämme asunnonvaihtajille TÄÄLLÄ>>

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Luitko jo nämä?