Näin sisustat lastenhuoneen onnistuneesti

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Lastenhuoneen tärkeimmät kalusteet ovat säilytysjärjestelmä, sänky ja pöytä. Lastenhuoneen sisustuksen suunnittelussa tulisi huomioida säilytys, nukkuminen ja leikkiminen eri ikävaiheissa.

Varhaislapsuuden jälkeen vanhempien kannattaa kuulla myös lasten toivomuksia oman huoneen sisustuksen suhteen, jotta lasten innostuksen kohteet ja harrastukset tulee huomioitua.

Usein esimerkiksi nukkuminen on lasten mielestä “yliarvostettua” ja siksi sängyn ei ole pakko olla tilaa vievä huoneen ydin. Lastensänky kannattaa kuitenkin valita huolella – vaihtoehtoja on runsaasti ja perheen tarpeista ja tilan koosta riippuu, onko paras valinta kerrossänky, parvisänky vai lapsen kasvaessa säädettävä sänky. Kahden lapsen jakamassa huoneessa kerrossänky säästää usein arvokasta tilaa leikeille.

Lastenhuoneen tulee soveltua leikkipaikaksi: lattiapinta-alaa on hyvä jättää riittävästi vapaaksi. Paljas lattia voi olla kova ja kylmä, joten tarvittaessa sitä voi pehmentää huoneen tunnelmaan sopivalla matolla. Lastenhuoneeseen suunnitellut matot pysyvät hyvin paikallaan leikkien ajan ja erilaiset kuvioinnit, kuten vaikkapa mattoon painettu autorata, tuovat iloa myös leikkeihin.

Lukemaan oppineiden lasten lukuharrastusta voi tukea järjestämällä lapsen huoneessa lukemiseen soveltuvia paikkoja. Suosikkikirjoja on mukava lukea vaikka omassa lukunurkassa ikkunan vieressä, jossa voi sijaita harrastukseen sopiva noja- tai säkkituoli tai työpöydän ja tuolin yhdistelmä. 

Lastenhuone täyttyy helposti leluista ja siksi säilytystilat ovat tärkeässä roolissa. Lasten kanssa kannattaa sopia kunkin lelun omasta “kodista” eli minne se leikin jälkeen tulisi palauttaa. Hyllyjen tai laatikoiden lisäksi kätevät korit sopivat lelujen säilytykseen. Avointa tilaa arvostavien vanhempien mielestä laatikot voivat toimia hyllyjä paremmin ja pitää lelut paremmin myös pölyltä suojassa. Avohyllyjen kätevyys piilee siinä, että niiden sisällön näkee nopeammin. Lastenhuoneeseen on saatavana hyllyratkaisuja, joihin voidaan istuttaa erillisiä irrotettavia laatikoita, jolloin lelut kerätään ensin laatikkoon ja sen jälkeen laatikot hyllyyn.

Tilaa läksyille ja luovuudelle

Lastenhuone muuttuu lasten kasvaessa. Lukunurkkauksen pitää myöhemmin soveltua vaikkapa askarteluun ja läksyjen lukemiseen. Kouluikäinen lapsi tarvitseekin työpöydän ja -tuolin sekä valaisimen, jonka äärellä kotitehtävien teko sujuu hyvässä asennossa ja silmiä rasittamatta.

Jos perheen on tarkoitus asua samassa asunnossa pitkään, lasten kasvaessa tarhaikäisistä teini-ikäisiksi, lastenhuoneen tulee kestää aikaa ja mukautua. Laadukkaat huonekalut kestävät kulutusta ja palvelevat pitkään. Huonekaluliikkeiden tarjonnasta löytyy myös lasten kasvamiseen mukaan säädettäviä kalusteita. 

Internet tarjoaa nopealla etsinnällä runsaasti värikkäitä ja innostavia lastenhuoneen sisustusvaihtoehtoja. Ne voivat olla inspiraation lähde sekä vanhemmille että lapsille. Teemoitettuja tapetteja, julisteita ja pussilakanapakkauksia löytyy moneen makuun, onpa lapsi sitten kiinnostunut hevosista, avaruusaluksista tai dinosauruksista. Ennen tapetin ostamista ja liisteröintiä kannattaa kuitenkin varmistaa, ettei kyse ole päivässä ohimenevästä innostuksesta!

Tärkeää on, että lastenhuone antaa lapselle tai lapsille sopivasti tilaa ja mahdollisuuksia: omat piirustukset ja lempikuvat pitää voida ripustaa seinille. Omalle luovuudelle ja sen aikaansaannoksille pitäisi löytyä puitteet, jotta huone tuntuu lapsen ikiomalta paikalta. Nuorempien lasten huoneessa on hauska olla vapaata tilaa vaikkapa majojen ja käytävien rakentamiseen.

Jos lastenhuone on jaettu useamman lapsen kesken, huoneen pelisäännöistä siivouksen ja ajankäytön suhteen kannattaa sopia kaikkien kanssa yhdessä. Huoneen säännöt voi tarvittaessa tulostaa vaikka huoneentauluksi, jotta ne pysyvät muistissa. Kukin huoneen asukas saa myös sisustaa oman osansa huoneesta haluamallaan tavalla. Jos omaa tilaa halutaan korostaa, verhot, sermit tai muut tilanjakajat voivat auttaa kunkin asukkaan oman tilan hallinnoinnissa. Varsinkin kouluikäisellä pitää olla myös omaa rauhaa syventyä läksyjen ja omien kiinnostuksenkohteiden pariin.

 

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?