Ostotoimeksianto helpottaa oikeanlaisen asunnon etsimisessä

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Suurin osa suomalaisista etsii asuntonsa itse. Mutta tiesitkö, että kiinteistönvälittäjä voi auttaa myös asunnon etsinnässä?

Ostotoimeksiannosta puhutaan, kun kiinteistönvälittäjä etsii asunnonostajalle juuri hänen toiveidensa mukaisen kodin julkisesti myynnissä olevien kohteiden ulkopuolelta.

Unelmien asunto voi löytyä ostotoimeksiannolla

Kokemuksia ostotoimeksiannoista tulee jatkuvasti enemmän – vaikka ostotoimeksianto on Suomessa edelleen jokseenkin harvinainen, niiden käyttö on selvästi kasvussa. Ostotoimeksianto on varteenotettava vaihtoehto, jos julkisesti myynnissä olevista kohteista ei löydy toiveiden mukaista asuntoa. Se on kätevä ratkaisu myös silloin, kun haaveissa on asunto tarkoin määritetyltä alueelta tai tietystä talosta. Esimerkiksi erityisen suosituilla alueilla, kuten Helsingin Herttoniemenrannassa, asuntoja tulee vain harvakseltaan julkiseen myyntiin. Ostotoimeksianto saattaa kuitenkin avata täysin uusia mahdollisuuksia juuri oikeanlaisen kodin löytymiseen. Kun välittäjä tietää tarkat kriteerit – sijainti, asuntotyyppi, maksimibudjetti ja muut ostajalle tärkeät huomioitavat asiat – etsii hän sopivan asunnon ostajan puolesta. Ostajan aikaa säästyy ja vaihtoehdot kasvavat, kun unelmien asunto on mahdollista löytää kohteista, jotka eivät ole vielä julkisesti myynnissä.

Ostotoimeksiannon hinta voi olla kiinteä tai prosenttisidonnainen

Ostotoimeksiannossa välittäjänpalkkion maksaa poikkeuksellisesti ostaja, ei myyjä. Palkkio voi olla ennalta sovittu kiinteä summa tai prosenttiosuus kauppahinnasta. Ostotoimeksianto ei kuitenkaan sido ostajaa mihinkään: palkkio maksetaan vasta, kun kaupat tehdään. Jos välittäjä löytää kriteereiden mukaisen asunnon, ei ostaja ole velvoitettu kaupantekoon. Ostaja voi myös samaan aikaan etsiä asuntoa vapailta markkinoilta – jos asunto löytyy muun kuin ostotoimeksiannon kautta, ei ostajalle koidu minkäänlaisia kustannuksia ostotoimeksiannosta. Ostotoimeksianto on siis varsin riskitön vaihtoehto asunnonetsijälle.

Akuutteihin tilanteisiin ostotoimeksianto ei välttämättä ole paras vaihtoehto; voi kestää aikansa, että kriteerien mukainen asunto löytyy. Voi käydä niinkin, että juuri oikeanlainen asunto löytyy, mutta omistaja ei olekaan lopulta valmis myymään.

Ostetaan saunallinen kaksio ylimmästä kerroksesta

Mitä tarkemmin etsittävän asunnon kriteerit on määritelty, sitä parempi ostotoimeksianto välittäjän näkökulmasta on. Kun toiveet ovat tiedossa, välittäjä lähtee kartoittamaan aluetta erilaisten karttatietopalveluiden ja muiden tietokantojen avulla. Huone- ja neliömäärät selviävät yhtiöjärjestyksestä. Ja jos tarkoituksena on löytää esimerkiksi saunallinen kaksio talon ylimmästä kerroksesta, on yhtiöjärjestyksestä jälleen apua. Kun sopivat kohteet ovat löytyneet, kontaktoi välittäjä nykyiset omistajat esimerkiksi kirjeitse selvittääkseen heidän myyntihalunsa. Myyjänkin näkökulmasta tilanne on hyvä: potentiaalisen ostajan rahoitus on mitä todennäköisimmin kunnossa ja myyntitoimenpiteisiin ei ole tarvetta lähteä, kun ostaja tuodaan suoraan ovelle.

Lue lisää ostotoimeksiannosta!

Artikkelin asiantuntijana toimi Huoneistokeskuksen myyntipäällikkö Tony Ravelin.

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?