Piha kesäkuntoon – näin piha vaikuttaa asunnon myyntihintaan

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Kesän tullen katseet siirtyvät pihalle ja puutarhaan. Kesäkuntoon laitettu piha miellyttää silmää, mutta myös asuntokaupassa hyvin hoidetulla ja siistillä pihalla on suuri merkitys.

Yleisilmeeltään siisti ja kokonaisuudeltaan selkeä piha vaikuttavat myyntihintaan ja -aikaan myönteisesti. Hinta syntyy kokonaisuudesta, johon myös pihan ja puutarhan kunto vaikuttavat. Visuaalisuus on tärkeää ostajille: ei riitä, että vain asunto näyttää hyvältä, myös pihapiiri on osa vaikutelmaa.

Näin laitat pihan kesäkuntoon ja teet myytävän kohteen ensivaikutelmasta positiivisen:

 1. Siivoa piha. Pitkälle pääsee jo pelkästään siivoamalla: siirrä turhat tavarat varastoon, jätä näkyville vain hyväkuntoiset terassikalusteet ja vie polkupyörät, lastenrattaat ja muut tavarat pois piha-alueelta. Myös irtolehdet ja roskat on hyvä siivota pois pihalta, kulkuväyliltä ja sorastuksista. Laatoituksiin kertyneen sammaleen voi poistaa siihen tarkoitetulla pesurilla.
   
 2. Leikkaa nurmikko ja pensasaita. Yleisilmettä kohottaa kummasti, kun ruoho on leikattu, mahdolliset pensasaidat tasoitettu ja rikkaruohot kitketty pois. Muista kuitenkin, että ruohonleikkuri ja puutarhavälineet on hyvä siirtää pois näkyviltä, kun tarvittavat työt on tehty.
   
 3. Korjaa rikkinäiset ja repsottavat kohdat. Rikkinäinen laatoitus kannattaa korjata, pihan epätasaisuudet tasoittaa ja terassin repsottavat laudoitukset kunnostaa. Pienetkin yksityiskohdat vaikuttavat kokonaisuuteen ja siten kohteen myyntiin positiivisesti.
   
 4. Unohda isot muutostyöt. Uusiin maisemointeihin ei kannata ryhtyä tai perennapenkkejä alustaa, sillä uusille omistajalle kannattaa jättää mahdollisuus merkittäviin muutoksiin. Isoja piharemontteja ei välttämättä saa myyntihinnassa takaisin.
   
 5. Koristele ruukkukukilla ja amppeleilla. Satsaa kauniisiin ruukkukukkiin ja amppeli-istutuksiin – ne tekevät ilmeestä huolitellun. Keskity pääasiassa selkeyttämään yleisilmettä ja jätä liika koristelu ja terassin sisustaminen vähemmälle. Puhtaat pinnat terassilla ja siisti kokonaisuus tekevät paremman vaikutuksen kuin runsaat sisustusesineet tai -tekstiilit.
   
 6. Kuuntele välittäjän vinkit. Kokenut kiinteistönvälittäjä näkee pihapiirissä sen, mitä itse ei välttämättä tule huomanneeksi. Välittäjä tietää mihin ostajan silmä osuu, joten vinkit ja neuvot pihan kunnostamisesta kannattaa kuunnella tarkoin. Älä kuitenkaan epäröi kutsua välittäjää palvelukäynnille, vaikka piha ei juuri nyt olisikaan moitteettomassa kunnossa – aikaa siistimiselle ja pienille korjaustöille löytyy kyllä myyntiprosessin aikana.

Artikkelia varten on haastateltu Huoneistokeskus Oy:n kiinteistönvälittäjä Kirsi Sjöbergiä.

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?