Pitäisikö palkata sisustussuunnittelija?

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Milloin sisustussuunnittelija kannattaa pyytää avuksi ja voisiko sisustussuunnittelusta olla hyötyä asuntoa myytäessä? Vastaamme sisustussuunnittelua koskeviin yleisimpiin kysymyksiin.

Mitä sisustussuunnittelija tekee?

Sisustussuunnittelija palvelee niin yksityis- kuin yritysasiakkaitakin. Asiakkaana voi olla myös esimerkiksi taloyhtiö, joka haluaa muuttaa tyhjänä olevan tilan tuottaviksi neliöiksi tai tuoda yhteisen saunatilan nykypäivään.

Sisustussuunnittelijan työhön kuuluu tilojen kokonaisvaltainen suunnittelu, mutta myös pienemmät projektit, joissa voidaan paneutua esimerkiksi yksittäiseen huoneeseen tai tiettyyn ongelmakohtaan kuten valaistusratkaisuihin. Tarpeita on erilaisia, mutta kaikissa tähdätään aina samaan: entistä miellyttävämpään ja toimivampaan tilaan asiakkaan aikaa säästäen.

Miksi sisustussuunnittelijan palkkaaminen kannattaa?

Kodissa on tärkeää voida hyvin ja sen tulisi tuntua toimivalta ja omalta. Kun asunnon kunnostamisessa ja uudistamisessa hyödyntää ammattilaista, säästää aikaa ja välttyy virheratkaisuilta. Pettymyksiä ei tule, kun sisustussuunnittelja hahmottaa kokonaisuuden ja käyttää koko ammattitaitonsa oikeanlaisten, miellyttävien ratkaisujen löytämiseen. Sisustussuunnittelija on myös perillä uusimmista trendeistä ja hän tuntee materiaalit ja niiden sopivuuden eri tarkoituksiin.

Suunnittelija auttaa valitsemaan sopivat ja kestävät kalusteet yhdistellen ne saumattomaksi kokonaisuudeksi. Lisäksi ammattilainen kokoaa palapelin niin, että se sopii asiakkaan ennaltamääriteltyyn budjettiin. Paitsi että kaunis, mukava ja toimiva koti parantaa asumisviihtyisyyttä, se auttaa myös silloin, kun suunnitteilla on asunnon myynti.

Minkälaisissa tilanteissa sisustussuunnitteljan puoleen voi kääntyä?

Sisustussuunnittelija auttaa sekä isommissa että pienemmissä tilojen kokonaissuunnittelua vaativissa töissä. Työ voi olla vaikkapa taloyhtiön putkiremontin yhteydessä uusittavan kylpyhuoneen suunnittelutyö, koko omakotitaloa käsittävä suunnittelu tai pienempi, yksittäisen huoneen tai esimerkiksi pintojen modernisointia vaativa remontti. Ammattisuunnittelijan voi pyytää apuun silloin, kun juuri ostettu asunto vaatii nykyaikaista ja raikasta ilmettä, kesämökki kaipaa uudistamista tai kun keittiöremontti tulee ajankohtaiseksi. Moni hyödyntää sisustussuunnittelijaa myös uudiskohteessa: jos valmis pakettiratkaisu ei tunnu omalta, voi asunnon päivittää suunnittelijan avulla enemmän omaan makuun sopivaksi.

Mitä sisustussuunnittelu maksaa?

Sisustussuunnittelu hinnoitellaan tyypillisesti tuntiperusteisesti. Se, kuinka kauan kulloinenkin työ kestää, riippuu täysin kokonaisuudesta. Hintaan vaikuttaa esimerkiksi se, kuinka suuri kohde on, minkälaisia asioita on tarkoitus tehdä ja kuinka paljon suunnittelua tarvitaan. Ison omakotitalon kokonaissuunnittelu voi olla jopa vuoden kestävä projekti, kun taas pienen lastenhuoneen suunnittelu nopeammin toteutettava muutostyö.

Voiko sisustussuunnittelijan hyödyntäminen auttaa asunnon myynnissä?

Oikeanlaisella sisustussuunnittelulla asunnon houkuttelevuus, toimivuus ja sitä kautta myös arvo yleensä nousevat. Kun asunto puhuttelee ostajia sekä toiminnallisesti että visuaalisesti, se menee nopeasti, helposti ja pääsääntöisesti myös korkeammalla hinnalla kaupaksi. Lisäksi on hyvä muistaa, että moni ostaja hakee kotia, joka on täysin muuttovalmis eikä vaadi pienintäkään pintaremonttia. Tällöin valmiiksi hiottu asunto on vaivaton ratkaisu, josta ollaan valmiita maksamaan jopa markkinahintaa enemmän.

Miten sisustussuunnittelu ja asunnon stailaus eroavat toisistaan?

Sisustussuunnittelu ja asunnon stailaus ovat kaksi eri asiaa. Myyntistailauksella asunnosta pyritään tekemään mahdollisimman houkutteleva potentiaalisten ostajien silmissä, näin nopeuttamaan myyntiä ja mahdollisesti vaikuttamaan myös myyntihintaan.

Asunnon stailaus tarkoittaa käytännössä sitä, että asunnosta karsitaan tavaraa ja poistetaan mahdollisia myynninesteitä, joita voivat olla esimerkiksi liian värikkäät tekstiilit tai turhan ahdas sisustus . Kun turhat rönsyt on karsittu, yksityiskohtia korostamalla, oikeanlaisilla huonekaluvalinnoilla ja kauniilla esineillä on mahdollista luoda tilan tuntua, tunnelmaa ja mielikuvia, jolloin ostajan on helpompi kiinnostua asunnosta ja sen mahdollisuuksista.

Toisaalta asunnon stailaus voi olla tarpeen myös silloin, kun myytävä kohde on tyhjillään. Tyhjä kohde saattaa herättää ostajien epäluulon eikä kalustamatonta tilaa ole helppo hahmottaa. Perspektiiviä tuovien huonekalujen avulla ostajan on helpompi hahmottaa tilaa ja sen toiminnallisuutta.

Stailauksella pyritään myös siihen, että kohteesta saadaan potentiaalisia ostajia puhuttelevat myyntikuvat. Asunnon myynnissä kuvilla on ensisijaisen tärkeä rooli – niiden perusteella yleensä päätetään, onko kohde tarkemman tutustumisen arvoinen.

Oletko jo tutustunut Huoneistokeskuksen ainutlaatuiseen Unique-myyntipalveluun, joka hioo asunnot aarteiksi? Stailaus- ja valokuvauspalvelulla sekä kiinteistönvälittäjien ammattitaitoa hyödyntäen jokainen asunto saa uniikin käsittelyn, jolloin sen yksityiskodat nousevat houkutteleviksi myyntivalteiksi. Tutustu tarkemmin Unique-palveluun.

 

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?