Sisustustrendit 2019: Tervetuloa runsaus ja luonnonläheiset materiaalit

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Raikas luonnonläheisyys ja pyöreäkulmainen art deco ovat vuoden 2019 näkyvimmät sisustustrendit. Kevään värikartoissa näkyät muun muassa ruskeanpunainen punasavi sekä kiven eri sävyt.

Luonnonläheisyys näkyy nyt sisustuksessa. Suosiossa ovat kestävät ja luonnonmukaiset materiaalit. Puu jatkaa viime vuosien voittokulkuaan: nyt sisustuksessa yhdistellään sekä vaaleaa että tummaa puuta ja suositaan pohjoismaisia puulajeja. Perinteisten puulattioiden ohessa koteihin on nyt tarjolla esimerkiksi sormipaneelimaista puurimoitusta, joka voi löytyä yhtä lailla katosta, huoneenjakajasta tai huonekaluista.

Kangasmateriaaleista renessanssin kokenutta pellavaa näkyy nyt makuuhuoneen vuodevaatteina, kylpyhuoneen pyyhkeinä, keittiön pöytä- ja ruokaliinoina sekä olohuoneen ikkunaverhoina.

Myös rottinkituolit ja viherkasvit istuvat mainiosti luonnonläheiseen ilmeeseen.

Runsauden tuntua ja isoja huonekasveja

Viherkasvit kiinnostavat edelleen sisustajia. Etenkin kookkaiden viherkasvien suosio näkyy myymälöiden valikoimissa. Ne, jotka haluavat välttyä kasvien hoidolta, voivat hyödyntää sisustuksessa kuivakukkia. Kasvien lisäksi runsauden tuntua tuovat värikkäät ja monimuotoiset etnokuosit, esimerkiksi persialaiset tai marokkolaiset matot.

2019 sisustustrendeissä näkyy myös tekstiilien runsaus ja pehmeys – sametti sekä pehmeät matot ovat pinnalla. Sekä sileä- että vakosametti soveltuvat materiaalina tyynyn, tuolin tai jopa sohvan verhoiluun.

Ikkunalaudat ja hyllyt eivät enää pölyty tyhjinä, vaan niille löytävät tiensä matkamuistot, kivet, värikkäät saviruukut, perintökipot tai rosoinenkin keramiikka.

Tyylejä saa yhdistellä
 
Yhdenmukainen sisustuslinja ei ole enää ainoa ratkaisu, vaan nyt kannustetaan tyylien yhdistelyyn. Pelkistäminen ja minimalismi ovat jääneet taka-alalle ja art deco -tyyli näkyy vuoden 2019 sisustustrendeissä vahvasti

Art deco -trendi korostuu huonekalumuotoilussa ja esineissä: pyöreät muodot sekä pyöristetyt kulmat ovat nyt teräväkulmaisia suositumpia. Pöydänjalat ovat pyöristyneet ja leventyneet. Kaarevia linjoja nähdään niin huonekaluissa kuin kodin kiinteissä ratkaisuissa: esimerkiksi kaarevat oviaukot ja pyöreät peilit tekevät paluutaan.

Retro- ja vintage-kauppojen valikoimien kysytyimpiä tuotteita ovat olleet 1950- ja 60-luvun tyyliset puukalusteet. Haluttuja ovat varsinkin vanhan ajan senkit, liinavaatekaapit, kirjahyllyt ja vitriinit.

”Jotain ihan muuta” kaipaavat ovat Ruotsissa keksineet innostua myös menneiden vuosikymmenten ryijyistä. Tänä vuonna nähdään, rantautuuko ilmiö myös Suomeen!

Kevään 2019 sisustustrendeissä korostuu kauniit värit

Kevään trendikkäin värisävy on raikas metsänvihreän ja mintun sekoitus. Värikartoissa näkyy lisäksi ruskeanpunainen punasavi (joka etenkin mustaan yhdistettynä on tyylikäs kombinaatio), auringonrusko, kivisävyt sekä ruskeaan vivahtavat sinappi ja hunaja. Niiden vastapainoksi haaleammat, kevään pastillivärit ovat myös “sallittuja”; etenkin, jos pastillisävy on taitettu harmaaseen.

Uskaliaimmat voivat kokeilla onneaan flamingon- tai korallinpunaisen maalin kanssa – sillä voi loihtia säväyksen aurinkoisen Miamin art deco -henkeä keväiseen kerrostalokaksioon.
 

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?