Sisustustrendit 2020: rentoa, luonnonläheistä ja huoletonta

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Tänä syksynä sisustustrendit ammentavat koristeellisuudesta ja luonnonläheisyydestä. Nyt tarjolla on rentoa ja huoletonta kodikkuutta.

Vitivalkoisuus väistyi sisustustrendien huipulta muutama vuosi sitten, eikä se vieläkään vaikuta tekevän paluuta. Tulevanakin vuotena kodin sisustajalle on tarjolla värikkäitä ja koristeellisia vaihtoehtoja. Virtaviivaisen tyylin sijaan esillä ovat etnokuosit pinnoitteissa ja verhoilussa. Väriskaalassa tilaa saavat mausteiset sävyt. Metallinhohto on edelleen kiinnostava yksityiskohta erityisesti maljakoissa ja kynttilänjaloissa.

Sisustustyylit heijastelevat samaa trendiä, joka ruoka- ja ravintolamaailmassa on ollut pinnalla jo pidempään: eteläisen Välimeren, Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan kirjoa. Nyt matkamuistot värikkäistä tarjottimista etnisiin soittimiin saa nostaa näkyviin hyllylle, ikkunalaudalle tai seinälle.

Etnoaiheet kukoistavat myös matoissa ja verhoiluissa. Niillä voi peittää tuolit, sohvat, rahit, tyynynpäälliset tai sängynpeitteet. Myös verhoihin voi valita raikkaan etnokuosin. Syksyn värisävyjä sisustuksessa ovat sinapinkeltainen, ruskean sävyt ja tummanvihreä.

Taulujen tai julisteiden suorakulmaisuuden vastapainoksi on tarjolla seinäkoristeita kuten värikkäitä ryijyjä, pyöreitä lautasia ja peilejä tai tarjottimia. Suosiossa ovat erityisesti pyöreät ja sävytetyt peilipinnat sekä kaarevat ja soikeat muodot.

Tunnelman viimeistelevät tietenkin kynttilät – eivätkä ne tänä syksynä ole valkoisia vaan värikkäitä.

 

Puu ja luonnonläheisyys ovat sisustustrendejä 2020

Huonekasvit sekä maalaamaton, perinteinen puu ovat nousseet viime vuosina sisustajien suosikeiksi. Samalla rottinki- ja bambuvalmisteiset huonekalut ovat palanneet suosioon. Ne sopivat myös maustamaan skandinaavista selkeälinjaisuutta.

Bambu ja rottinki ovat kestäviä ja kevyitä luonnonkuituja, jotka kestävät myös kosteutta sekä lämpötilojen vaihtelua. Lisäksi ne sointuvat hyvin yhteen viherkasvien kanssa. Tämän tyylin yhtenä alkulähteenä on Alvar Aallon suunnittelemaan Villa Maireaan jo 80 vuotta sitten toteutettu japanilaisvaikutteisen kasvihuone, joka yhdisti uraauurtavasti funktionalismia ja itämaisuutta.

Puu on päässyt sisustusratkaisuna nyt esiin lattioiden lisäksi myös katossa (esim. vanerin muodossa) sekä seinissä. Puupaneeli voi toimia tehokeinona myös yhdessä seinässä tuoden luonnonläheisyyttä myös kaupunkiasuntoon, aina puista tuoksua myöten. Hyllyratkaisuna maalaamaton puu on suosittu ja esimerkiksi klassinen Lundia-hylly on kokenut sen myötä uuden tulemisen.

Ympäristöystävälliset sisustusratkaisut

Tavaroista luopumisen trendi, kaappien tyhjennys ja lajittelu ovat viime vuosina saaneet monen kyseenalaistamaan kodin tavarapaljouden. Sisustuksellisesti haasteena on usein se, että esineitä ja liinavaatteita on kertynyt kotiin sattumanvaraisesti ja vailla suunnittelua. Hyllyt ja laatikot täyttyvät, kun muutetaan yhteen, tavaroita saadaan lahjaksi ja perintönä tai niitä kertyy matkamuistoina ja heräteostoksina.

Kun tavaroiden määrää on karsittu, aikaansa seuraavat sisustajat ovat alkaneet kiinnittää myös huomiota sisustamisen ympäristöystävällisyyteen.

Uusien tuotteiden kohdalla tämä on tuonut markkinoille esimerkiksi kierrätysmateriaaleista valmistettuja vaihtoehtoja. Samalla vanhojen, kestävien ns. vintage-huonekalujen kysyntä on kasvanut edelleen ja muokannut perinteisiä antiikkimarkkinoita uusiksi. Täyspuuta olevat 1950- ja 60-luvun kestävät kalusteet ovat kysyttyjä. Nyt myös esimerkiksi 1970-luvun safarituolit ovat vintage-markkinoiden haluttuja löytöjä ja nuoremmat ikäpolvet ovat kiinnostuneet myös 1980-luvun Venetsia-tuoleista.

Samalla kun sisustaa ja pintaremontoi, kannattaa ekologisuuteen kiinnittää huomiota myös esimerkiksi kodin jätteiden lajittelun näkökulmasta. Lajitteluun on tarjolla niin pieniin kuin isompiin tiloihin soveltuvia, arkea helpottavia ratkaisuja.

Sisustustrendit 2020 pähkinänkuoressa:

  • Etnokuosit
  • Maalaamaton puu
  • Mausteiset värisävyt
  • Viherkasvit
  • Metallinhohto

 

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?