Tältä näyttävät kevään pientalomarkkinat!

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Kevään pientalomarkkinat ovat käynnistyneet pirteästi, Huoneistokeskuksen välittäjät kertovat. Nyt suositaan tila- ja energiatehokkaita taloja hyvällä sijainnilla. Lue tuoreet kuulumiset omakotitalomarkkinoilta eri puolilta Suomen!

Kuopion seudulla kiinnostaa kaupunkiasuminen

Kuopion seudulla on paljon pientalotarjontaa, sekä uutta että vanhaa kiinteistöä. Kevään pientalokauppa on lähtenyt vilkkaasti liikkeelle, ja kaupaksi on mennyt myös muutamia arvokiinteistöjä vesistöjen läheisyydessä.

Pientaloa Kuopion seudulta etsivät satsaavat usein sijaintiin: erityisen hyvin kaupaksi käyvät keskusta-alueen talot. Hiljaisemmilla seuduilla kysyntä on ollut laskusuuntaista, ja hintaero Kuopion seudun kaupunki- ja maaseututonttien välillä onkin kasvanut.

Uudisrakentamisessa näkyy tämän päivän pientalotrendi: kun vielä kymmenkunta vuotta sitten rakennettiin ylimääräisiä oleskeluhuoneita ja suuria auloja, nyt suositaan tila- ja energiatehokkaampaa asumista. Uusien kohteiden kokonaisneliömäärä onkin pienentynyt. Muutoksen taustalla on viime vuosien yleinen taloustilanne sekä ostajien korostunut hintatietoisuus, Kuopion Huoneistokeskuksella arvioidaan.

Vaasassa korostuu merenläheisyys

Länsirannikolle, erityisesti Vaasan seudulle mentäessä pientalokaupalle ominaista on monimuotoisuus: pientalomarkkinoilla myydään niin rintamamies-, merenranta-, kuin maaseututalojakin, kerrotaan Huoneistokeskuksen Vaasan-toimistolta. Halutut merenrantatontit siirtyvät usein perintönä sukupolvelta toiselle.

Myös Vaasan seudulla alkuvuoden pientalokauppa on ollut pirteää ja vilkastuu entisestään kevään edetessä ja lumien sulettua. Seudun hyväkuntoiset ja uudehkot 100–150 neliön omakotitalot tekevät hyvin kauppansa. Kymmenkunta vuotta sitten rintamamiestalot olivat kysyttyjä, mutta kovin buumi näyttää taittuneen. Yhä useampi kodinhakija etsii uudempaa kohdetta tai suunnittelee omakotitalon rakennuttamista.

Vaasassa on Kuopion ja monen muun talousalueen tavoin eletty maltillisempia vuosia pientalokaupan saralla. Nyt kodinostajien luottamus talouteen tuntuu kohonneen, ja hinnat ovat alkaneet varovaisesti nousta.

Yksi yleisimmistä omakotitalojen ostajaryhmistä ovat omasta talosta haaveilevat lapsiperheet. Vaasan alue kiinnostaa kuitenkin myös varttuneita pariskuntia, jotka etsivät pienempää kotia lasten muutettua omilleen.

Vantaan seutu houkuttelee lapsiperheitä ja varttuneita pariskuntia

Vantaalla uusia taloja rakennetaan ahkerasti. Entisestään runsasta omakoti- ja paritalotarjontaa täydennetään eri puolilla kaupunkia. Lisäksi Tikkurilan ja uuden Kehäradan varteen on nousemassa huomattava määrä uusia kerrostaloja.

Uudiskohteet koetaan käytännöllisiksi ja energiatehokkaiksi myös pääkaupunkiseudulla. Erillistaloratkaisut, joissa yksi tontti on jaettu usean talon kesken, ovat yleistyneet. Uudisrakentamisen kannalta erityistä aluetta on itäinen Sotunki.

Pääkaupunkiseudulla uudisrakentamiselle on laajalti kysyntää, ja Vantaan pientalomarkkinoilla näyttää olevassa edessä valoisa kevät ajat. Erityisessä nosteessa on puurakentaminen, jota on alettu soveltamaan myös kerrostaloihin, kerrotaan Vantaan Huoneistokeskukselta.

Haluatko laittaa talosi myyntiin? Pyydä meidät ilmaiselle arviokäynnille ja lue vinkkejämme asunnon myyjille TÄÄLLÄ
 

 

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Luitko jo nämä?