Tuo kotiisi tunnelmallinen syksy – Syksyn sisustustrendit 2018!

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Tänä syksynä tummat värit, puu ja ylellinen sametti saapuvat sävyttämään entistä useamman kodin ilmettä.

Sisustusmedioissa liputetaan tänä syksynä rikkaiden sävyjen ja väriblokkien puolesta. Väriblokit tarkoittavat esimerkiksi yksittäisiä seinäpintoja tai isompia kalusteita. Tummista väreistä esillä ovat etenkin laivastonsininen eli navy blue ja tummasävyiset, rönsyilevät kukka- tai kasvikuosit. Musta väri näkyy sopivissa yksityiskohdissa – hyllyissä, kehyksissä, lampuissa tai varjostimissa – ja erottuu vaaleampaa taustaväriä vasten.

Syyssävyt ovat paitsi ajankohtaisia, myös muodikkaita. Punainen väri näkyy vaikkapa seinäpinnoissa ja esineissä: burgundin-, tiilen- tai ruukunpunainen sointuvat hyvin ruskankeltaisen ja sammaleenvihreän kanssa. Samaa henkeä edustaa myös käsityötaidosta ammentavat perinnetietoiset rottinkipuukalusteet sekä mattojen ja verhoilujen värikkäät etnokuosit.

Syksyn 2018 väriskaalassa kimaltavat myös kullan sävyt ja jo viime vuonna muotiin nousseet haaleat pinkin sävyt. Nyt niitä näkyy tyynyissä, seinämaaleissa sekä lasimaljakoissa. Keittiökalusteisiinkin hiipii pelkistettyjen ratkaisujen oheen eri tyylien ja värien yhdistely.

Luonnonläheisyyttä kaupunkiasuntoon

 

Tällä hetkellä kaikki sisustajat tuntuvat olevan samaa mieltä siitä, että materiaaleista puu on ykkönen. Puun "puumaisuutta" halutaan jopa korostaa: fine dining -ravintolasisustuksiinkin on hiipinyt tyylitelty raakapuu, jota ei välttämättä ole edes käsitelty. Puu tuo säväyksen luonnonläheisyyttä myös kerrostaloasuntoon kaupungissa. Vaaleiden puusävyjen oheen tulevat tänä syksynä tummemmat vaihtoehdot. Innokkaimmat voivat harkita puuta myös seinäpinnoissa.

Samaa luonnonläheistä linjaa edustaa viherkasvien suosion kasvu sisustuksessa. Rönsyilevillä kasveilla urbaanikin sisustaja uskaltaa tuoda säväyksen kesyttämättömyyttä muuten suoralinjaiseen kaupunkiasuntoon.

Siron eleganttia ilmettä kaipaavan valintoja ovat ohut- ja korkeajalkaiset kalusteet ja esineet sekä vaaleat pinnat ja puu. Sama tyyli voi toistua lasiesineissä, kukissa ja oksissa.

Muita pinnalla olevia sisustusmateriaaleja ovat metalleista etenkin kromi ja kankaista erityisesti sametti (verhoilussa ja tyynyissä) sekä pellava (pöytä- ja ruokaliinat ja liinavaatteet). Printtikuoseissa sympaattiset eläinhahmot näkyvät nyt tyynyistä lakanoihin, kahvikuppeihin ja lautasiin.

Ajatonta laatua

Scandinavian Vintage on taikasana muillekin kuin minimalismin tai retrotyylin sisustajille. Nyt himotaan erityisesti 1950-luvun tyylin huonekaluja ja esineitä. Ne voivat edustaa iäkkäämmille sukupolville nostalgiaa ja nuoremmille tyylikästä retroa, mutta ennen kaikkea niissä on ajatonta laatua – niiden tyyli istuu sekä arkeen että juhlaan. Samaa kauniin arjen ideaa edustavat ympyränmuotoiset tai epäsymmetriset pyöreäkulmaiset peilit.

Rohkeammat voivat kokeilla pelkistetyn skandinaavityylin yhdistelyä esimerkiksi erilaisiin etnokuoseihin, kuvioihin ja väreihin. Tällöin on hyvä pitää mielessä väripaletti, jossa väri vaihtuu mutta sävy pysyy skaalassa. Liikutaan haaleissa värisävyissä: puuteri, beige, savunharmaa, kamomilla, kuunkeltainen, hunajanruskea. Tyyliniekat voivat loihtia tämän skaalan kontrastiksi sopivan jyrkemmän väripisteen: hallittu jyrkkä leikkaus laivastonsiniseen tai mustansävyiseen väriin, joka voi olla vaikkapa sohvan verhoilu tai seinäpinta.

Sisustusasiantuntija antaa vinkkejä

Digitaalinen aika on muovannut asuntoja ja huoneiden käyttöä. Aiemmat musiikin kuunteluun ja television katseluun tai lukemiseen tarvittavat välineet ja tilat ovat muuttuneet tietokoneiden ja pilvipalveluiden myötä. Perinteistä kirjoituspöytääkään ei enää välttämättä tarvita, kun läppärillä töitä voidaan tehdä yhtä hyvin keittiön pöydän ääressä, olohuoneen sohvalla tai makuuhuoneessa.

Kun sisustusta suunnittelee nykyiseen tai tulevaan asuntoonsa, kannattaa kysyä myös asiantuntijan mielipidettä. Etenkin silloin, kun asuntoa remontoidaan, sisustussuunnittelijan vinkeillä voi uuden ilmeen lisäksi parantaa oman kodin käytettävyyttä, toiminnallisuutta ja asunnon arvoa. Asiantuntijan kanssa on myös hyvä sparrata omia ideoita ennen toimeenpanoa.

 

 

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?