Uudiskohde on oiva vaihtoehto helppoa asumista arvostavalle

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Uudiskohde on hyvä vaihtoehto vaivatonta ja helppoa asumista arvostavalle. Rakennusvaiheessa olevassa kohteessa ostaja pääsee myös mukaan vaikuttamaan tulevan kotinsa ominaisuuksiin. Lue, mitä asioita uudiskohteen ostajan on hyvä huomioida asuntokauppoja tehdessään!

Uudiskohde on huoleton vaihtoehto kodin ostajalle. Niin asunnossa kuin taloyhtiön yhteisissä tiloissakin kaikki on siistiä ja uutta. Kodinkoneet ovat uusia, ja asunnon tekniikassa on huomioitu uusimmat mahdollisuudet. Rakennusvaiheessa ostaja pääsee lisäksi vaikuttamaan asunnon ominaisuuksiin ja käyttöön otettavaan tekniikkaan; asunnossa voidaan ostajan tarpeiden mukaan huomioida paremmin esimerkiksi esteettömyysvaatimukset.   

Vasta valmistuneen uudiskohteen yksi parhaista puolista on, ettei osakkaan tarvitse murehtia ensimmäistä isoista peruskorjauksista vielä vuosiin, jopa vuosikymmeniin. Tämä tekee asumisesta sujuvampaa ja ennakoitavampaa, eikä rasita osakkaan lompakkoa samalla tavalla kuin vanhemmat kohteet.

Uudessa taloyhtiössä on myös huomioitu uusin teknologia sekä pyritty tekemään taloyhtiön yhteisistä tiloista ja pihapiiristä sellaiset, että ne palvelevat uusien asukkaiden tarpeita mahdollisimman hyvin. Kerrostalossa helppoa asumista arvostavan ei tarvitse huolehtia esimerkiksi taloyhtiön piha- tai lumitöistä, huoltotöistä tai vaikkapa pihatien hiekoituksesta.

Uudiskohde antaa tilaisuuden räätälöidä tulevaa kotia

Ostaja voi osoittaa kiinnostuksensa uudiskohteeseen ennakkomarkkinointivaiheessa, rakennusvaiheessa tai kohteen jo valmistuttua. Ennakkomarkkinoinnissa asunnosta tehdään varaussopimus ja maksetaan varausmaksu. Varaus ei ole vielä sitova. Jos kauppa toteutuu, varausmaksu on osa lopullista kauppahintaa. Sitovaksi kauppa muuttuu siinä vaiheessa, kun tehdään kauppakirja. Varaussopimus ja kauppakirja tehdään kirjallisesti.

Kauppahintaan kuuluvat usein tietyt materiaali- ja värivaihtoehdot lattiamateriaaleille, laatoitukselle ja kaapistoille. Ostaja voi teettää näiden lisäksi rakenteilla olevaan kohteeseen lisä- ja muutostöitä ennalta ilmoitetun aikataulun mukaisesti. Kohteessa voidaan ostajan pyynnöstä esimerkiksi varmistaa helppo liikkuminen ja esteettömyysvaatimukset, kuten kynnysten poistaminen, lisätty valaistus ja tukikaiteet. Yleensä kohteissa on muutostyöasiantuntijat, joiden kanssa ostaja voi lisätöistä neuvotella.

Uudiskohteista ilmoitetaan yleensä velaton myyntihinta ja kauppahinta. Kauppahinta merkitsee summaa, jonka ostaja maksaa myyjälle kaupanteon yhteydessä. Velattomaan myyntihintaan sisältyy kauppahinnan lisäksi mahdollinen asunnon yhtiölainaosuus. Ostaja voi lyhentää yhtiölainaosuuttaan tiettyinä ajankohtina tai lyhentää sitä kuukausittain rahoitusvastikkeen muodossa. Uudiskohteissa voi olla rakennusajan alusta laskien lainanmaksuvapaata 2-5 vuotta, jolloin asunnon ostaja voi maksaa lainaosuudestaan pelkkiä korkoja.

Kohteen valmistuttua ostaja tekee muuttotarkastuksen ennen muuttoa. Ostaja tarkistaa asunnon ja kirjaa virheet ja puutteet lomakkeeseen. Rakennusliikkeen vastuulla on korjata ilmoitetut puutteet. Tarkastus on tärkeä tehdä huolella, jotta uusi koti on toimiva ja virheetön, kun asuntoon muutetaan.

Varmista selustasi taloudellisesti

Asunnon ostajien etuja asunnon rakennusvaiheessa suojaa RS-järjestelmä, johon iso osa uudiskohteista kuuluu. RS-järjestelmässä mukana olevissa yhtiöissä rakennuttaja asettaa yhtiön ja osakkeenostajien hyväksi vakuudet, joilla varaudutaan mahdollisiin rakennuttajan maksuvaikeuksista johtuviin ongelmatilanteisiin.

Myyjän on myös jätettävä lain edellyttämät turva-asiakirjat, kuten yhtiöjärjestys, vakuusasiakirjat, taloussuunnitelma, talousarvio, rakennuslupa ja piirustukset sekä urakkasopimus säilytettäväksi pankkiin tai aluehallintovirastoon. Lisäksi ostajilla on oikeus valita edustajikseen rakennustyön tarkkailija ja tilintarkastaja.

Jäikö kysyttävää? Ota yhteyttä>> paikkakuntasi kiinteistönvälityksen asiantuntijaan!

Lue muita ajankohtaisia vinkkejämme asunnonvaihtajalle täällä>>

 

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?