Vaihtoehtoja valkoiselle – syksyn sisustustrendit 2017

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Syksyn pimenevät illat tarjoavat mahdollisuuden istua aloilleen, sytyttää kynttilöihin tulet ja katsoa kotona ympärilleen. Samalla voi antaa aikaa ideoille ja suunnitella asunnon sisustusta esine ja yksityiskohta kerrallaan.

Tänä syksynä sisustamisen trendeissä erottuu selkeästi pitkään dominoineen valkoisen ja muutenkin vaalean väriskaalan muutos. Enää ei kaihdeta jyrkkiäkään sävyeroja, vaan musta väri ja tummat sävyt tervasta terracottaan sekä värikylläiset pinnoitteet ovat saapuneet sisustajan palettiin. Erityisesti keittiöiden ja kylpyhuoneiden pinnoissa – kaapeissa, kaakeleissa ja koneissa – suositaan vaalean sijaan tummempia vaihtoehtoja. Korpinmustat keittiön kaapit, pöytä, tuolit ja jääkaappi luovat kestävän tyylikkään ratkaisun vaihtoehtona valkoiselle.

Muidenkin huoneiden seinäpinnoissa sävyt syvenevät: väriltään tummemmat ja myös runsaskuvioiset tapetit, etenkin rönsyilevät kukka- ja varsikuviot, ovat nyt sanan mukaisesti tapetilla. 

Viherkasveja ja ajattomia klassikoita

Sisustuksen yksityiskohdissa varsinkin viherkasvien trendikkyys on edelleen kasvussa: peikonlehdet, traakkipuut, eri palmulajit sekä kaktukset elävöittävät kaikkien huoneiden ilmettä.

Jos ei syty jyrkistä sävyeroista tai tummista pinnoista, vaihtoehtona on taitetumpi värikylläisyys eli pastellisävyt – esimerkiksi aprikoosi ja minttu.

Retro- ja vintage-designtyylin hittejä ovat etenkin 1950- ja 1960-lukujen ruskeasävyiset kaapit ja vitriinit. Myös muut hyvin säilyneet huonekalut ja valaisimet samalta aikakaudelta ovat kysyttyjä kalusteita. Kannattaakin tarkistaa, mitä omien kellari- tai ullakkokomeroiden aarrekätköistä löytyy.

Suomalaisen muotoilun lasi- ja astiaklassikot sekä ruokailuvälineet ja valaisimet menneiltä vuosikymmeniltä innostavat sekä iäkkäämpiä että nuoremman polven sisustajia. Vanhat, laadukkaasta materiaalista tehdyt tavarat voi saada pienellä ehostuksella käyttökelpoiseen kuntoon. Monia design-klassikoita on myös uudelleen tuotannossa.

Tummemmat sävyt kiinnostavat myös retro-tavaroissa. Kirpputorien tämän syksyn hitteihin lukeutuvat etenkin vihreät kukkaruukut ja astiat.

Valikoimassa myös hygge ja eleganssi 

Viime vuosina pinnalla olleet pohjoismaiset koti- ja perhekeskeiset sisustuskäsitteet lagom ja hygge pysyvät yhä suosiossa. Rauhallista ilmapiiriä ja kotoilun tunnelmaa luovat esimerkiksi puupinnat, kasvit sekä villa-, sametti-, pellava- ja flanellituotteet. Niiden ympärillä ilta villasukat jalassa, kynttilänvalossa, lämpimän teekupin ääressä luo syksyn arki-illastakin tunnelmallisen yhteishetken.

Erityistä eleganssia sisustukseen hakevat luottavat marmoripinnotteiden ja -kuvioiden lumoon. Myös kalusteiden sirot, kapeat jalat ovat uuselegantin tyylin luomisessa sopivia elementtejä.

Piristystä kaipaavat löytävät sisustusliikkeiden valikoimasta esimerkiksi visuaalisesti rikkaita digiprintti-tyynyjä, jotka ovat sopiva somiste sohvalle tai sänkyyn. 

Onko kodinvaihto ajankohtainen? Ota yhteyttä alueesi kiinteistönvälittäjään.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös seuraavat artikkelit:

Nämä työkalut auttavat uuden kodin löytämisessä

Mikä on paras aika myydä asunto?

 

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Luitko jo nämä?