Omakotitalo 1919

Kulosaarentie 42, Helsinki (Kulosaari)

299 m² (6H)

1 800 000 €

Yhteydenottopyyntösi lähetetään myynnistä vastaavalle välittäjälle. Yhteydenottopyyntöni koskee: Kulosaarentie 42 (9989373)

Kohteen kuvaus

POHJOISPUOLEN KAAVATONTISTA ON HYVÄKSYTTY OSTOTARJOUS JA NYT ON MAHDOLLISTA HANKKIA OMANA KOKONAISUUTENAAN Tämä ihastuttava, arkkitehti Robert Tikkasen suunnitelema, vuonna 1919 huvilaksi valmistunut suojeltu arvokiinteistö, joka on sadan vuoden aikana nähnyt paljon ja kuuluu erottamattomana osana Kulosaaren huvilakaupungin ja seurakunnan historiaan. 

Kulosaaren seurakunta vuokrasi huvilan 1921 pappilaksi. Arkkitehti Armas Lindgren ja sisustusarkkitehti Antti Salmenlinna suunnittelivat huvilaan kirkkosalin 50 henkilölle, sakariston, kanslian ja kirkkovaltuuston istuntosalin yläkerran toimiessa pappilana. Senkin jälkeen kun Kulosaaren kirkko valmistui 1935 entinen huvilakirkko toimi vuoteen 1975 saakka seurakuntahuoneistona, jossa järjestettiin paljon kokoontumisia ja tapahtumia. Viime vuosiin saakka siellä toimi kirkkoherranvirasto ja kaksi ylintä kerrosta olivat asuinkäytössä.

Tällä hetkellä huvila on vuokrattuna osittain toimisto/varasto ja osittain asuinkäyttöön. Vuokrasopimusten irtisanomisaika on 6 kk.

Tontin pinta ala on 899 m2 ja se rajautuu tontin länsipuolella Kulosaaren kirkon Kellotornirinteeseen, joka on määritelty aikakautensa arvoympäristöksi ja itäpuolella on Lars Sonckin suunnittelema suojeltu vanha paloasema, joka on nykyisin yksityisomistuksessa. 

Ainutlaatuinen mahdollisuus suunnitella kokonaisuus, jossa vanha ja uusi kohtaavat arvokkaalla ja perinteitä kunnioittavalla tavalla.

Facebookjaa Twittertwiittaa

Kohde kartalla

Kohteen tarkemmat tiedot

Asunnon perustiedot

Kotiavain
9989373
Osoite
Kulosaarentie 42, 00570 Helsinki
Asuintilat
11 h, useita keittiö-, kph- ja wc-tiloja, s, runsaasti varastotilaa
Huoneluku
6
Kokonaispinta-ala
470 m²
Pinta-ala
299 m², Ensimmäinen kerros on tarkistusmitattu v. 2012 ja sen huoneistoala on 106 m2. Asuinpinta-ala on arvioitu 30.3.2004 työpiirustuksista, joihin on merkitty kerroksittain eri tilojen pinta-alat. Mukana on 1.-3 krs, vaikka 1. kerros on tällä hetkellä toimistokäytössä, sitä voidaan käyttää myös asumiseen. Kokonaisalaan on laskettu kaikki piirrokseen merkityt tilat. Saat nämä pohjapiirustukset pyytämällä. Asemakaavan 12487 muutoksen selostuksen mukaan Kulosaarentie 42 kerrosala on 390 k-m2.
Rakennusvuosi
1919

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta
1 800 000 €

Asunnon lisätiedot

Yleiskunto
Tyydyttävä
Oma sauna
Ei
Lämmitys
kaukolämpö
Energiatodistus
Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Rakennusmateriaali
puu, tiili, betoni
Kattotyyppi ja materiaali
auma, pelti
Pintojen materiaalit
seinät: pääosin maalattuja, märkätiloissa keraaminen laatoitus, lattiat: kuivat tilat: kellarin lattiat ovat osittain laatoitettuja ja osittain maalattuja betonilattioita, ylemmissä kerroksissa lattiassa on pääosin parketti märkätilat: keraaminen laatoitus, katot: sisäkattona toimii maalattu levykatto tai paneelikatto
Antennijärjestelmä
antenni
Tehdyt korjaukset ja muutokset
2004-2005 peruskorjaushanke: salaojajärjestelmien ja sadevesiviemäröinnin uusiminen, sokkelin vedeneristyksen korjaaminen, kellarikerroksessa lattia- ja seinärakenteiden vauriokorjaukset sekä seinä- ja kattopintojen korjaukset, 2. ja 3. krs seinä-, lattia- ja kattopintojen sekä väliseinien korjaukset/ uusimiset ja sisäikkunoiden kunnostaminen sekä antenni- ja palovaroitinjärjestelmän uusiminen, märkä- ja keittiötilojen uusiminen (poislukien saunaosasto), asuntoon johtavan portaan ja porrashuoneen kunnostaminen, seinä- ja ovipintojen uusimisia, öljykeskuslämmityslaitteiston purku, lämmönjakokeskuksen uusiminen, rakennuksen liittäminen kaukolämpöverkkoon, patteriventtiilien termostaattiosien uusiminen, vesi- ja viemäriputkien uusiminen pääosin, vuodonilmaisimien asennus, sähköjärjestelmien uusiminen (poislukien 1. krs) sekä asennustöitä muissa tiloissa ja ulkoalueilla, korvausilmaventtiilien uusien ilmanvaihtokanavistojen asennustöitä, savuhormien putkitus- ja tiivistystöitä (katso tarkemmin kuntoarvio 2020), 2004 hormikuvaus, 2003 ilmanvaihtokanavien kartoitus, 2003 viemäreiden kuvaus, 1998 kirkkoherranviraston kunnostustyöt (1. krs), 1997 sähkö- ja talotekniikkajärjestelmän uusimistyöt (1. krs; palovaroitinjärjestelmä 1.-3. krs), 1996 julkisivujen ja vesikaton kunnostus- ja maalaustyöt, 1991 kellarin varastohuoneen muuttaminen talosaunaksi pukeutumis- ja pesuhuonetiloineen, saunaosaston varustaminen koneellisella ilmanpoistolla, 1988 sadevesikaivon kaivantotyö, 1987 liittyminen kaupungin jäte- ja sadevesiviemäriverkostoon, 1979 lämmityslaitoksen muutostöitä, 1976 peruskorjaushanke, vaihe 2 (katso tarkemmin kuntoarvio 2020), 1975 peruskorjaushanke, vaihe 1 (katso tarkemmin kuntoarvio 2020)

Tontin tiedot

Tontti
Oma
Tontin pinta-ala
899 m2
Tonttikuvaus/maasto
Helsingin kaupunki on hyväksynyt tonttijaon 15.6.2020 ja päättänyt määrätä maankäyttö- ja rakennuslain 202 §:n nojalla päätöksen tulemaan heti voimaan, ennen kuin se on saanut lainvoiman. Lohkomistoimitus on vireillä, mutta odottaa rasitteiden muodostamista. Tontin 11 kulku Kulosaarentielle on järjestettävä tontin 13 kautta.
Kaavatiedot
Asemakaava
Lataa kohde-esite