Asunnon myynti alkaa arviokäynnillä

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Kun asunnon myynti on ajankohtaista, kannattaa kääntyä mahdollisimman nopeasti kiinteistönvälittäjän puoleen. Kiinteistönvälittäjä tulee luoksesi arviokäynnille, arvioi asuntosi ja esittää myyntisuunnitelman. Myyntisuunnitelma sisältää realistisen arvion asunnon arvosta sekä myyntiajasta. Arviokäynti myyntiä varten on maksuton eikä velvoita sinua mihinkään.

1. Arviokäynti

Arviokäynti asunnon myyntiä varten on veloitukseton eikä sido sinua mihinkään. Arviokäynnillä saat ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän perustellun hinta-arvion asunnostasi ja tämänhetkisestä markkinatilanteesta. Lisäksi kerromme sinulle, kuinka asuntosi myydään parhaaseen mahdolliseen hintaan. Arviokäynti on mahdollista toteuttaa myös digitaalisesti esimerkiksi WhatsApp-sovelluksen kautta ja myös kaikki asunnon myyntitoimeksiantoon liittyvät sopimusasiat saat hoidettua kanssamme sähköisesti.

Välittäjämme selvittää myös kanssasi asiat, jotka ostajalle täytyy kertoa asunnon myynnin yhteydessä. Lainsäädäntö nimittäin velvoittaa sinua kertomaan asunnon ostajalle kaikista asunnon myyntiin vaikuttavista seikoista. Ammattitaitoinen asunnonvälittäjä osaa myös huolehtia vakuusjärjestelyistä ja muista sopimusasioista, joilla varmistat asuntokaupan onnistumisen.

Muista myös varata ajoissa aika oman pankkisi rahoitusneuvojalle. Kun varmistat ajoissa rahoituksen uuteen asuntoon, voit tehdä nopeasti tarjouksen. Silloin unelmien asunto on ulottuvillasi!

2. Arviokäynnin jälkeen

Arviokäynnin jälkeen myytävästä kohteesta tehdään toimeksiantosopimus ja määritetään asunnon myyntihinta yhdessä asunnon myyjän kanssa. Lisäksi sovitaan myynnin käytännön järjestelyistä kuten näytöistä, hankitaan isännöitsijäntodistus (mikäli kyseessä asunto-osake) ja muut tärkeät tiedot ja asiakirjat kohteesta sekä laaditaan kohteesta houkutteleva kuvaus asuntoilmoitusta varten. Tarvittaessa kohteelle voidaan tehdä myös asunnon tai kiinteistön kosteus- ja/tai kuntotarkastus.

3. Asunnon kuvaaminen myyntiä varten

Tärkeä askel asunnon myynnissä on edustavien kuvien ottaminen kohteesta myynti-ilmoitusta varten. Kuvauksessa käytämme aina ammattilaisia, joilla on satojen kohteiden kokemus. Ammattikuvaajat osaavat ottaa asuntokuvat juuri oikeasta kulmasta oikeanlaista valotusta käyttäen saaden asunnon näyttämään houkuttelevalta. Ennen kuvausta annamme vinkkejä, kuinka ehostaa asuntoa kuvausta varten esimerkiksi siivouksella ja kalusteiden uudelleen järjestelyllä. Kuvauksen yhteydessä laadimme asunnosta myös pohjapiirustuksen myynti-ilmoitukseen.

4. Asunnon myynti käynnistyy

Asunnon myynnin käynnistyttyä myös sisäinen markkinointi alkaa. Sisäisessä markkinoinnissa Huoneistokeskuksen paikalliset välittäjät tutustuvat huoneistoon ja tieto asunnosta välitetään kaikille Huoneistokeskuksen välittäjille. Myös alalla ainutlaatuinen Yhteismyynti -toimintamallimme käynnistyy. Siinä ostajaverkoston asiakkaisiin otetaan yhteys henkilökohtaisesti (yksittäis- ja kutsuvierasesittelyt). Luonnollisesti asunnon myynnin käynnistymisessä aloitetaan asunnon markkinointi Huoneistokeskuksen omilla sivuilla, Facebookissa ja muissa somekanavissamme sekä tietysti asuntoportaaleissa Etuovella ja Oikotiellä.

5. Asunnon myynti etenee

Asuntoa myytäessä yhteydenpito välittäjän kanssa on olennaista. Seurantapalavereita välittäjän kanssa pidetäänkin vähintään viikoittain ja aina asuntotarjouksen tultua. Asunnon myyntiä voi seurata myös 24/7 Omaportti®-palvelussa. Tarjousneuvotteluissa kiinteistönvälittäjä auttaa ja neuvoo parhaan mahdollisen kauppahinnan saavuttamiseksi.

6. Tarjouksen hyväksyminen ja kaupanteko

Kun asunnosta on saapunut niin hyvä tarjous, että se kannattaa hyväksyä, voidaan hyväksymisen yhteydessä sopia kaupantekoajankohdasta, maksuehdoista, vakuutusjärjestelyistä, käyttökorvausten maksuvelvollisuuksien siirroista sekä omistus- ja hallintaoikeuden siirrosta. Kaupanteko pyritään järjestämään tänä päivänä digitaalisena DIAS-kauppana jos kaupan edellytykset sen mahdollistavat. Kaupanteko voidaan järjestää myös pankissa, josta kiinteistönvälittäjä varaa ajan ja kutsuu osapuolet kaupantekotilaisuuteen. Ennen kaupantekoa välittäjä toimittaa myyjälle ja ostajalle luonnoksen kauppakirjasta tutustuttavaksi. Itse kaupanteossa kauppakirja allekirjoitetaan, asunnon osakekirjat siirretään ostajalle siirtomerkinnällä, asunnon ostaja maksaa asunnon myyntihinnan myyjälle, myyjä maksaa kiinteistönvälittäjän palkkion ja asunnon ostaja maksaa varainsiirtoveron (2 % velattomasta kauppahinnasta asunto-osakkeen kohdalla ja 4 % kiinteistön kohdalla). Usein myös asunnon omistus- ja hallintaoikeus asunnon avaimineen siirtyy ostajalle kaupanteon yhteydessä, ellei muuta ole sovittu.

7. Asunnon myynnin jälkeen

Asunnon myynnin, kaupanteon sekä omistus- ja hallintaoikeuden siirron jälkeen asunto on virallisesti ostajan omaisuutta. Nyt voi siis viimeistään laittaa pisteen asunnon myyntiprosessille. Välittäjäsi on toki käytettävissä myös asuntokaupan jälkeen kaikissa mieltäsi askarruttavissa asioissa, sillä meille tyytyväinen asiakas on kunnia-asia ja haluamme varmistaa, että kaikki sujuu niin kuin olet toivonut ja odottanut.

Tilaa ilmainen arviokäynti:

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti