Ensiasunnonostajan opas

Ensiasunnonostajan opas

Olet täällä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Ensimmäinen asunto säilyy mielessä yleensä koko loppuelämän. Muista muutamat hyvät vinkit, niin onnistut asuntokaupoissa heti siitä ensimmäisestä lähtien. Kun kiinnostava asunto löytyy, tutustu huolellisesti ostettavaan kohteeseen ja sen asiakirjoihin. Ostajana et voi enää jälkikäteen huomauttaa virheestä, joka sinun olisi pitänyt havaita jo ennen kauppojen tekemistä. Asuntokaupan vastuukysymykset ovat usein monimutkaisia ja hankalia - erityisesti silloin, kun kaupat on jo tehty. Huoneistokeskuksen kanssa asioidessasi saat ostopäätöksesi tueksi kaikki kaupantekoon vaikuttavat tiedot ja asiakirjat.

Ennen ensiasunnon ostoa:

  • Pyydä lainatarjous pankista ja mieti mahdollisimman realistisesti, mihin rahasi riittävät.
  • Säilytä balanssi: älä venytä laina-aikaa liian pitkäksi, mutta älä myöskään vedä talouttasi liian tiukoille.
  • Ota huomioon mahdolliset muutokset elämäntilanteessasi.
  • Tutustu lainan yhteydessä myytäviin lainaturvavakuutuksiin.
  • Laske asumisen kustannuksiin mukaan myös yhtiövastikkeen osuus kuukausittaisista menoista.
  • Ota selvää tulevista remonteista ja arvioi niistä tulevat kustannukset mieluummin ylä- kuin alakanttiin. Tuleviin remontteihin, kuten putkiremonttiin on hyvä varautua etukäteen. Toisaalta se voi olla hyvä mahdollisuus myös esimerkiksi kylpyhuoneremontin teettämiseen. 
  • Mieti, mitä tarjoat asunnosta ja vertaile neliöhintoja. Tee myös Huoneistokeskuksen Hintatesti™ selvittääksesi hintatasoa toteutuneista asuntokaupoista.
  • Ensiasunnon ostaja on tietyin edellytyksin vapautettu varainsiirtoveron maksamisesta. Varainsiirtoverosta saat tarkempaa tietoa Verohallinnon verkkosivuilta.

Lue myös muita yleisiä asunnonostoon liittyviä tietoja Ostajan oppaastamme.

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?