Olet täällä

Lainalaskuri

Asuntokaupassa nopeus on valttia. Ennen kuin lähdet asuntonäytöille etsimään uutta kotia, sinun kannattaa hankkia lainalupaus. Lainalupaus ei sido sinua mitenkään, mutta sen avulla olet etulyöntiasemassa muihin samasta asunnosta kiinnostuneisiin nähden. Lainalupauksen turvin voit tehdä ostotarjouksen heti, kun ”se oikea” osuu kohdalle. Asuntolainalaskurillamme lasket helposti, minkä verran tarvitsisit lainan muodossa rahoitusta uuteen asuntoon.

Siirry asuntolainalaskuriin >

Asuntolainasta yleisesti

Asuntolainaa voi maksaa takaisin annuiteetilla, tasalyhennyksin tai kiintein tasaerin. Lyhennystavan valintaan vaikuttaa esimerkiksi se, haluatko kuukausierän pysyvän aina samansuuruisena vai onko sinulle tärkeää maksaa laina tietyssä ajassa kokonaan pois.

Asuntolainan korko muodostuu viitekorosta ja marginaalista. Lainan lyhennystapa vaikuttaa laina-aikana syntyviin korkokustannuksiin. Lainaan voi sopia lyhennysvapaita jaksoja tai liittää siihen Nordean LyhennysJouston, jolloin voit itse muuttaa lainasi maksuerää verkkopankissa etukäteen sovituissa rajoissa.

Asuntolainaa hakiessasi olennaisinta on maksukykysi, mutta sen lisäksi lainalle tarvitaan vakuus. Ostettava asunto toimii vakuutena lainan takaisinmaksusta pankille. Asuntosi riittää vakuudeksi enintään 75 %:n arvosta. Asuntolainan loppuosalle voit ostaa lisätakauksen, esimerkiksi Nordean OmaTakauksen 95 %:iin asti.

Huoneistokeskuksen yhteistyökumppani Nordea auttaa sinua kaikissa asuntorahoitukseen liittyvissä asioissa, kysy lisää Nordean asiantuntijoilta.