Huomioitavaa sijoitusasunnon valinnassa

Facebookjaa Twittertwiittaa

Tärkein päätös asuntosijoittamisessa on sijoituskohteen valinta – sijoitusasunto vai kenties maapalsta? Kohteen valintaa tulee harkita tarkoin, jotta löydät juuri sinulle sopivan ratkaisun.

Sijoituskohteen käyttötarkoitus

Ensimmäinen asia, jolla on suuri vaikutus sijoituskohteen valitsemiseen, on kohteen käyttötarkoitus.  Tuleeko kohde sijoitusasunnoksi ulkoiseen vuokraukseen, vai haluatko sijoittaa vaikka metsäpalstaan? Se, millaiseen kohteeseen sijoitat, vaikuttaa esimerkiksi sijoituksen arvoon, arvon säilymiseen, riskiin sekä mahdolliseen kohteen jälleenmyymiseen. Esimerkiksi sijoitusasunnon kannalta oleellista on asunnon sijainti ja kunto, jotta sijoitetulle pääomalle saadaan mahdollisimman hyvin tuottoa.

Kohteen sijainti

Olet ehkä kuullut asuntomarkkinoista puhuttaessa lausahduksen ”sijainti-sijainti-sijainti”? Sijainti on mahdollisesti toiseksi merkittävin asia kohdetta valittaessa. Kun sijoituskohteen käyttötarkoitus on selvillä, voit alkaa harkitsemaan juuri sinun käyttötarpeeseesi tulevalle kohteelle oikeaa sijaintia. Onko sijoituskohteesi kenties ulkoiseen vuokraukseen tuleva sijoitusasunto? Tällöin sijoitusasunnolle paras sijainti on todennäköisesti palvelujen ja hyvien kulkuyhteyksien lähettyvillä. Usein suurimmat kaupungit ovat haluttuja sijoitusasuntoalueita niiden hyvän vuokratuottokehityksen vuoksi. Jos sijoitat mieluummin ensimmäiseen metsäpalstaasi, optimaalisin sijainti löytyy todennäköisesti sopivan ajomatkan päästä kotoasi.

Kohteen kunto

Kolmas tärkeä ja huomioon otettava fakta on sijoituskohteesi kunto. Vaikka asuntokaupoilla on aina tärkeää ottaa huomioon asunnon ja taloyhtiön kunto, on se sijoitusasuntoa ostettaessa erityisen tärkeää. Esimerkiksi julkisivu- ja putkiremontin ajankohdat sekä näiden vaikutus sijoitusasunnon arvoon on hyvä selvittää. Asunnon arvon nostoa voi myös saavuttaa omatoimisella remontilla. Asunnossa kalleimmat huoneet remontoida ovat keittiö ja kylpyhuone, mutta jo esimerkiksi laminaattilattiat antavat siistin yleisvaikutelman. Haluatko siis sijoittaa kalliimpaan uudiskohteeseen vai sijoitatko halvempaan, hieman vanhempaan asuntoon ja panostat asunnon pintaremonttiin? Se kumman vaihtoehdon valitset, riippuu edelleen omasta elämäntilanteestasi, sijoituskohteen käyttötarkoituksesta sekä käytettävissä olevasta rahamäärästä.

Sijoitusasunto - Asuntosijoittajan muistilista

  • Valitse sijoitusasunnon sijainti huolellisesti. Kasvualueet ja alueet hyvien liikenneyhteyksien varrella ovat yleisesti hyviä sijainteja.
  • Selvitä sijoitusasunnon hoitovastike. Muista, että mitä korkeampi vastike, sitä pienempi tuotto. On myös hyvä selvittää hoitovastikkeen mahdolliset korotuspaineet.
  • Asunnon ja taloyhtiön kunto sekä remontit. Selvitä taloyhtiössä tehdyt isot remontit kymmenen vuoden ajalta ja mahdolliset tulevat remontit. Varmista myös asunnon siisteys ja varmista ettei esimerkiksi homevaurioita löydy. Asunnon remontoimisen kannalta on hyvä tiedostaa, että yleisesti kalleimmat huoneet remontoida ovat keittiö sekä kylpyhuone.
  • Muita huomionarvoisia asioita sijoitusasunnon hankkimisessa. On myös hyvä ottaa huomioon asioita, kuten pohjan toimivuus, pihapiiri ja leikkipaikka, mahdollinen liikenteen melu, säilytystilat ja energiatehokkuus.

Miksi valita meidät?

Tarjoamme sinulle alan parasta asiantuntijapalvelua satojen asuntokaupan ammattilaisen voimin ympäri Suomen. Välittäjistämme suurin osa on LKV-tutkinnon suorittaneita.

Meille aktiivisen ja asiantuntevan palvelun tarjoaminen on itseisarvo. Takaamme onnistuneen ja turvallisen asuntokaupan tunnistamalla asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja tarjoamalla siihen sopivimman ratkaisun.

Tarjoamme sinulle kaikkien välittäjiemme ammattitaidon ja ostajakontaktit yhden välittäjän kautta. YhteismyyntiTM-mallimme ansiosta sinua palvelevalla välittäjällä on käytössään satojen välittäjiemme ostajaverkosto. Meillä kaikki haluavat tehdä yhdessä töitä asuntosi myymiseksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Etunimi *
Sukunimi *
Postinumero *
Puhelin *
Vapaa viesti

Luitko jo nämä?