Tiivis rakentajayhteistyö tukee välittäjien työtä

Facebookjaa Twittertwiittaa

Tarja Hagman on Huoneistokeskuksen asiakkuusjohtaja, vastuualueinaan suurasiakkaat ja rakentajayhteistyö. Tarja kertoo kokemuksistaan Huoneistokeskuksessa kasvavan uudisasuntotuotannon keskellä.

Asuntojen uudistuotanto on etenkin pääkaupunkiseudulla runsasta, kun Helsinkiin rakentuu kokonaisia uusia kaupunginosia. Miten se heijastuu kiinteistönvälittäjän työhön?

"Uusien asuntojen tuotanto tarkoittaa kiinteistönvälittäjille paljon hyviä uusia myyntikohteita. Yleensä uudiskohteista myyntiin tulee kerralla useampi asunto tai kokonainen kerrostalo. Uudet kohteet eli uudarit, kuten välittäjät niitä kutsuvat, tarjoavat vaihtoehtoja myös niille asiakkaille, jotka eivät löydä vanhoista asuntokohteista mieleistään uutta kotia."

Miten uudistuotanto-asunnon välittäminen eroaa vanhan kohteen välittämisestä?

"Uudistuotannon myynti edellyttää välittäjältä uusien asioiden opettelua ja erilaista myynnin osaamista. Välittäjän tukena on Huoneistokeskuksen oma Rakentajapalvelut-yksikkö, joka varmistaa, että kaikki tehdään kuten toimeksiantaja on halunnut ja laki vaatii."

"Uudistuotannon myyntiä koskee myös erilainen lainsäädäntö ja sen yhteydessä tarvitaan erilaisia kauppakirjoja liitteineen. Joissakin tapauksissa myös asuinalue voi olla ihan uusi ja silloin täytyy tarkasti selvittää alueen kehitystä koskevat asiat, tulevien palvelujen ja liikenneyhteyksien tarjonta. Usein tulevia asuntoja ja autopaikkoja myydään jo ennen kuin rakentaminen on alkanut, eli on vain esitteet, huoneistojen pohja- ja havainnekuvat sekä materiaali- ja varustetiedot. Kun myydään rakenteilla olevaa kohdetta, välittäjän täytyy kyetä olemassa olevan tiedon perusteella luomaan sopivat mielikuvat ja fiilikset siitä, minkälainen valmis uusi koti tulee olemaan."

Huoneistokeskusta pidetään alansa parhaana uudistuotantokohteiden myynnin asiantuntijana. Miten uusia asiantuntijoita koulutetaan?

"Meillä on paljon hyvää koulutusta: myyntikoulutukset, lakikoulutukset, uudistuotannon koulutus sekä LKV-valmennukset. Erityinen uudistuotantokoulutus sisältää sekä yleistä- että kohdekohtaista koulutusta. Myös myyntijohtajille pidetään uudistuotantokoulutusta."

Miten Huoneistokeskuksen Yhteismyynti-konsepti yhdistyy uudistuotantokohteiden myyntiin?

"Yhteismyynnin myötä jokaisella välittäjällä on mahdollisuus esitellä ja myydä uudiskohteita. Sitä kautta uudetkin välittäjät saavat heti esittelymahdollisuuksia sekä onnistumisen mahdollisuuksia. Se edistää välittäjien välistä yhteistyötä ja kehittää heidän osaamistaan."

Kerro kaksi ensimmäisenä mieleen tulevaa asiaa, minkä takia Huoneistokeskus on mukava paikka tehdä töitä.

"Alan paras koulutus ja iso myynnin tukiorganisaatio. Hyvään työpäivään mahtuu onnistumisia ja tehokasta ajankäyttöä.”

Millaiset lyhyet terveiset lähettäisit uraa Huoneistokeskuksella harkitsevalle?

"Jos tavoitteesi on olla yksi alan parhaista ja haluat oppia, tervetuloa Huoneistokeskukseen!"

Luitko jo nämä?