Historian siipien havinaa Villa Sonntagissa

Siirinkuja 8
-
Kauniainen - Kauniainen
erillistalo 1932
-
227 m² - 6 HUONETTA
-
557 000 €

Viehättävä mansardikattoinen 1930-luvun alussa rakennettu Villa Sonntag odottaa uusia asukkaita Kauniaisten huvilakaupungissa. Oman aikakautensa helmeä on kunnostettu ja nykyaikaistettu vuosien varrella, mutta se kaipaa edelleen säännöllistä huolenpitoa. Upean huvilan historia on kiehtova, talousneuvos Gustaf Sigfrid Sonntag rakennutti huvilan aikoinaan perheelleen ja se oli saman suvun omistuksessa lähes puoli vuosisataa. Talossa on 8 h, k, 2 kph, s, erillinen wc, parveke, lasikuisti, kellari- ja ullakkotilat, yhteensä 227 m² + 83 m². Kuntotarkastus on tehty 4.8.2020, uudet omistajat voivat toteuttaa tarvittavat korjaustyöt. Villa Sonntag kuuluu kahden erillistalon asunto-osakeyhtiöön, kumpikin erillistalo vastaa omista hoito- ja korjauskustannuksistaan. Alueelta löytyvät kattavat suomen- ja ruotsinkieliset palvelut, ostoskeskus, hyvät koulut, runsaasti ulkoilu- ja urheilumahdollisuuksia, kuten uimahalli, jäähalli, palloiluhalleja, urheilukenttiä, ratsastustalli ja hiihtokeskus Granibacken. Liikenneyhteydet ovat hyvät, junalla pääsee Helsingin keskustaan noin 20 minuutissa ja yhteydet kehäteillekin toimivat joustavasti. Tervetuloa ihastumaan idylliseen huvilaunelmaan Kauniaisissa.

”Gallträsk-järvi ja monimuotoinen luonto tekevät huvilakaupungissa asumisesta luonnonläheistä.”

Villa Sonntagissa riittää tilaa suuremmallekin perheelle.

Idyllinen sijainti on ainutlaatuinen ja alue on hyvin arvostettu. ​Kauniainen on Suomen vanhimpia huvilakaupunkeja, jolle tunnusomaista ovat suurehkot tontit, kauniit puutarhapihat ja kookkaat asuinrakennukset.

Vehreillä ja väljillä puutarhakaupungeilla pyrittiin viime vuosisadan alussa luomaan luonnonläheistä asuinympäristöä vastapainona tiiviille kaupunkirakentamiselle.

Kauniaisten ensimmäiset huvilat valmistuivat Gallträsk-järven ympärille, joka tarjoaa hienot ulkoilumahdollisuudet.

Auringossa kylpevä Villa Sonntag kuuluu kahden rakennuksen asunto-osakeyhtiöön. Tontin kokonaispinta-ala on 1655 m², josta Villa Sonntagin osuus on noin 955 m². Läheltä löytyvät kaikki peruspalvelut suomen- ja ruotsinkielellä. Ja Helsinkiin pääsee junalla jopa 20 minuutissa.

 

Villa Sonntagin vehreältä pihalta löytyy niin leikkimökki kuin autokatoskin. Pihalla on nurmikkoa ja kiveyksiä, istutuksia ja pensaita, omenapuita sekä muutama marjapensas.

Kysy lisää kohteesta

Erja Joukanen

Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV, KiAT

Sari Kiviharju

Kiinteistönvälittäjä, LKV, OTM

Ota yhteyttä