As Oy Lahden Askonhovi

LAHTI, ASKONALUE, AS OY LAHDEN ASKONHOVI, KT

MYYNNISSÄ MUUTTOVALMIITA KOTEJA!

Lahden uuden Askonalueen ensimmäinen kerrostaloyhtiö As Oy Lahden Askonhovi on nyt valmis. Tule tutustumaan stailattuun esittelyasuntoon ja sinulle sopivimpaan asuntokokoon, yksiöön, kaksioon tai kolmioon. Omalle tontille (644 m2) rakennettuun kerrostaloon  on valmistunut uusia koteja historialliseen Askon tehdasmiljööseen.

Tehdasalueella valmistetuilla Askon klassikkohuonekaluilla sisustettiin suomalaisia koteja jo 1930-luvulta lähtien. Askonalueesta rakentuu Lahden ydinkeskustan läheisyydessä oleva kaupunginosa, jossa liike-elämän ja asumisen toiminnot yhdistyvät kattaviin yksityisiin ja julkisiin palveluihin. Askonhovissa on eri elämäntilanteisiin sopivia asuntoja, etsitpä sitten pienen perheen, pariskunnan tai yhden hengen asuntoa. Askonhovissa on valoa tuova maisemahissi ja esteettömyys on muutenkin huomioitu. Kaikissa asunnoissa on lasitetut parvekkeet, parkettilattia, huoneistokohtainen koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla sekä vesimittarit.

Ullakkokerroksesta (9. krs) on upeat näkymät talosaunatilan vilvoitteluparvekkeelta. Lähellä sijaitsevat Salpausselän harjun virkistysalueet. Monipuoliset palvelut ovat helposti saavutettavissa ja Lahden keskustaan kävelee noin 10 minuutissa.

Matkakeskus vieressä! Hyvät juna- ja bussiyhteydet pääkaupunkiseudulle sekä muualle Suomeen.

Valmistunut kesäkuu 2020. E=C2018. Askonkatu 12 A, 15100 Lahti.

Rakennuttaja: Touko Capital Oy

 

Facebookjaa Twittertwiittaa

Rakennustapaselostus

As Oy Lahden Askonhovi          7.2.2019

Suunnittelu

Ajan Arkkitehdit Oy

Sijainti

Katuosoite: Askonkatu 12A, 15100 Lahti  Yhtiöllä on oma tontti. Kiinteistötunnus 398–3–3164–2-M500.  Alueella on lainvoimainen asemakaava.

Piha-alue

Pihajärjestelyt tehdään asemapiirroksen mukaan. Yhtiöllä on yhteiset invapaikat, yhteispiha, jätehuolto ja kulkuoikeudet läntisen asuntokorttelin länsiosan muiden myöhemmin muodostettavien tonttien kanssa. Pihatiet asfaltoidaan. Taloyhtiön velvoiteautopaikat sijaitsevat Askonalueen pysäköintialueella tai myöhemmin mahdollisesti alueelle rakennettavassa pysäköintitalossa. Velvoiteautopaikkojen käytöstä on tehtävä sopimus  alueella toimivan pysäköintioperaattorin kanssa.

Perustukset

Rakennus perustetaan paaluanturoille.

Runkorakenteet

Alapohja:

Betonia ja lämpöeristeenä solumuovi.

Välipohjat:

370 mm vahvuiset ontelolaatat.  Porrashuoneessa massiivilaatta.

Yläpohjat:

Ontelolaatat ja lämpöeristeenä kevytsora,  mineraalivilla tai puhallusvilla.

Vesikatto:

Pystysaumattu peltikate ja / tai bitumikermikate.

Ulkoseinät:

Pääosin betonielementti, lämmöneriste mineraalivilla  ja rappaus.

Väliseinät:

Huoneistojen väliset seinät betonia, kevyet väliseinät  teräs- tai puurankarakenteisia levyseiniä, joissa osin mineraalivillaeristys. Pesuhuoneiden seinät kosteuden  kestäviä väliseiniä, esim. AKO Wall väliseinäelementtejä. Hormit betoni-/peltirakenteisia.

Irtaimistokomeroiden seinät metallirakenteiset verkkoseinät.

Väestönsuoja

Rakennukseen toteutetaan väestönsuoja, joka toimii normaalisti irtaimistovarastona

 

Ovet ja ikkunat

Porrashuoneen ulko-ovet ovat metallirakenteisia. Asuntojen ikkunat ovat tehdasvalmisteisia puu/alumiini-ikkunoita. Asuntojen porrastaso-ovet  tammiviilupintaisia desibeliovia, joissa on EI30-paloluokiteltu postiluukku. Parvekkeiden ovet ovat  alumiiniverhottuja tehtaan vakio-ovia. Väliovet ovat  tehdasmaalattuja laakaovia.

Asuntojen pintakäsittelyt ja päällysteet

Sisäseinät: asuinhuoneet maalaus

keittiö ja eteinen: maalaus

pesuhuone ja wc: laatoitus

Lattiat: eteinen, keittiö, olohuone ja makuuhuoneet: parketti

pesuhuone: laatoitus

pesuhuoneessa sähkötoiminen mukavuuslattialämmitys

Keittiöt ja kalusteet 

Keittiökalusteet ja komerot ovat tehdasvalmisteisia  vakiokalusteita. Liedet ovat induktioliesiä sisältäen uunit. Keittiöt varustetaan astianpesukoneella ja jääpakastinkaapilla. Pesuhuoneissa on valaisimella varustettu peilikaappi, koukustot, suihkuvarustus,  pyykkikaappi ja liitännät pyykinpesukoneelle.

Parvekkeet

Parvekelaatat: betonielementtejä

Parvekekaiteet: Lasikaide, parvekepielet betonia,  kaikissa parvekkeissa parvekelasitus

Varasto- ja huoltotilat, muut yhteistilat

Jokaiseen huoneistoon kuuluu oma lukittu irtaimistovarasto. Porrashuoneeseen liittyy lastenvaunuvarasto. Taloyhtiössä on myös yhteinen ulkoiluvälinevarasto sekä tarvittavat tekniset tilat. Ullakkokerroksessa sijaitsee talosauna pesu- ja pukeutumistiloineen. Pukutilasta on yhteys vilvoitteluparvekkeelle.

Esteettömyys

Asuinrakennuksen porrashuoneeseen on esteetön  helppokulkuinen sisäänkäynti. Kaikki yhteistilat ja  asunnot on suunniteltu esteettömiksi.

Hissi ja porrashuone

Talo on varustettu maisemahissillä. Porrashuone saa  luonnonvaloa. Porrashuoneen kattopinnat ovat ääntä  vaimentavaa akustiikkalevyä.

Ilmanvaihto

Rakennuksessa on huoneistokohtainen koneellinen ilmanvaihto, joka on varustettu lämmöntalteenotolla.

Putkityöt

Vesi- ja viemärityöt tehdään erikoissuunnitelmien  mukaan. Lämmitysmuotona kaukolämpö lämminvesipatterein. Asuntokohtaiset vesimittarit.

Sähkötyöt

Sähkötyöt tehdään erikoissuunnitelmien mukaan. Taloyhtiöön tulee yleiskaapelointi, joka mahdollistaa nopean tietoliikenneyhteyden. Asunnot liitetään kaapeli-TV-verkkoon. Kiinteistöön tulee ovipuhelinjärjestelmä.

Huomautus

Rakennustapaselostus on laadittu ohjeeksi laatutasosta. Rakentajalla on oikeus vaihtaa rakenteita  ja materiaaleja toisiin samanarvoisiin.

RS-pankki