Asunto Oy Kuopion Puijonhaltija

Taivaanpankontie 10 b, Kuopio

ASUNTO OY KUOPION PUIJONHALTIJA 

Huolella suunnitellut, pohjaratkaisultaan tehokkaat ja laadukkaat asunnot rakennetaan vehreään Puijonlaaksoon Kuopion kaupungin omistamalle 1854 m2:n vuokratontille.

Asuinrakennus on  betonirakenteinen yksirappuinen 8-kerroksinen hissitalo. Huoneistoja on yhteensä 63 kpl. Huoneistokoot ovat 25,5 - 99,5 m2, yksiöt/19 kpl: 25,5, 26 ja 32,5 m2, kaksiot/14 kpl: 47,5 ja 49,5 m2, kolmiot/26 kpl: 67,5, 69,5, 71, ja 73,5 m2, lisäksi talon kahteen ylimpään kerrokseen rakennetaan kaksi 98 m2:n ja kaksi 99,5 m2:n 4h,k,s-asuntoa. Asuinrakennuksessa on mm. keskitetty tulopoisto-****ilmanvaihto lämmöntalteenotolla ja viilennyksellä. Yhtiössä on 7 autotallia, 34 autohallipaikkaa ja 15 avopaikkaa, yhtiölle kuuluvia vieraspaikkoja on 7 kpl. 

Puijon upeat  liikunta- ja virkistysmaastot ovat aivan Puijonlaakson vieressä. Kaikki tärkeät palvelut ovat lähietäisyydellä. Alue on kävely- ja pyöräilyetäisyydellä keskustasta.

Myös julkiset joukkoliikenneyhteydet ovat erittäin hyvät.

 

Puijonlaakso

Puijonlaakso sijaitsee n. 2 km Kuopion torilta luoteeseen. Puijonlaakso sijaitsee nimensä mukaisesti aivan Puijon mäen vieressä ja on erittäin vihreä alue. Asukkaita alueella on n. 6400, joista suuri osa on opiskelijoita ja vastaavasti muut asukkaat ovat huomattavasti vanhempia. Alue on rakennettu pääosin 1965-1975 välisenä aikana. Lapsiperheitä melko kalliiksi ja arvostetuksi mielletyssä kaupunginosassa on keskimääräista vähemman.

Puijonlaaksossa sijaitsee mm. ostoskeskus, vanhainkoteja sekä Savonia-hotelli, jonka yhteydessä toimii Savon ammatti- ja aikuisopiston sekä Savonia -ammattikorkeakoulun matkailu-, ravitsemus- ja talouden koulutusyksikkö. Puijon kirkko valmistui 1977, osana laajempaa seurakuntakeskusta.

Puijonlaaksoon kuuluu myös osa Savilahdessa sijaitsevasta Itä-Suomen yliopistosta ja koko koko Kuopion yliopistollinen sairaala.

Puijonlaakso-Taivaanpankko-suunnittelualueelle on sijoitettu 5200 työpaikkaa (eniten keskustan jälkeen, seuraavaksi viereinen Savilahti), joka vastaa 11% koko kaupungin työpaikoista.

"Täällä Puijon etelärinteellä  on ihmisen hyvä elää ja harrastaa. Puijon upeat liikunta- ja virkistysmaastot ovat aivan Puijonlaakson vieressä.

Mualiman navallekin/Kuopion torille on vain lyhyt liukonen 2 km."

Facebookjaa Twittertwiittaa

Vapaat asunnot

Jos kiinnostuit kohteesta, ota yhteyttä kunkin kohteen sivulla olevasta yhteydenottolomakkeesta

Rakennustapaselostus

RAKENNUSTAPASELOSTUS

Alustava 31.8.2016

Asunto Oy Kuopion Puijonhaltija

Taivaanpankontie 10b, 70200 KUOPIO

Katuosoite: Taivaanpankontie 10b, 70200 KUOPIO

Kaupunginosa: Puijonlaakso, kortteli 73, tontti nro 6

Tontin pinta-ala 1854 m2

Asuntojen lukumäärä: 63 kpl

Autopaikat: 34 autohallipaikkaa, 15 avopaikkaa ja 7 erillistä autotallia erikseen myytävinä osakkeina.

Yhtiölle kuuluvia vieraspaikkoja 7 kpl.
Erikseen myytäviä varasto-osakkeita 8 kpl.

YLEISKUVAUS

Kohde käsittää uuden asuinkerrostalon aputiloineen, osuuden yhteisestä pysäköintilaitoksesta sekä korttelin yhteisen leikkialueen. Talossa on irtaimistovarasto- ja ulkoiluvälinevarastotilat ja kaksi kuivaushuonetta. Ulkoiluvälinevarastoon on järjestetty omat tilat lasten-vaunuille, polkupyörille ja suksille. Isomman ulkoiluvälinevaraston yhteydessä on kurapesupiste. Kaikkiin edellä mainittuihin yhteistiloihin on esteetön hissiyhteys asuinkerroksista. Jätteille rakennetaan alueen yhteiset syväkeräysastiat asemapiirustuksen mukaisesti. Tekniset tilat sijaitsevat talojen alimmissa kerroksissa pois lukien ilmanvaihtokonehuone, joka on talon katolla. Hissi on automaattiovilla varustettu 8 hengen hissi. Jokaiselle kerrostasolle on esteetön pääsy. Erillisessä yhteisjärjestelysopimuksessa ilmenevät kiinteistöä rasittavat ja oikeuttavat rasitteet.

Tontin oma piha-alue on suunniteltu oleskeluun. Tontin välittömään läheisyyteen, korttelin yhteisalueelle, rakennetaan korttelin yhteinen leikki- ja oleskelualue penkkeineen ja leikkivälineineen. Tontilla sijaitsevat pihavarusteet asemapiirustuksen mukaisesti.

RAKENTEET

Perustukset ja alapohja

Perustukset ja alapohja tehdään teräsbetonista.

Kantavat rakenteet ja yläpohja

Huoneisto­jen väliset ja porrashuoneen vastaiset seinät sekä hissikuilut ovat teräsbetonia. Välipohjien runkona on teräsbetoniontelolaatasto. Portaat ovat betonielementti-rakenteiset. Vesikatteena on kumibitumikermi.

Ulkoseinät

Ulkoseinärakenteet ovat betonirunkoisia. Julkisivut ovat pääosin tiililaattapintaisia. Parvekkeet kantavine rakenteineen ovat teräsbetonirakenteisia, kaiteet ovat turvalasilla varustettuja alumiinirunkoisia kaiteita. Parvekkeet ovat lasitettuja. Kokonaan lasitettu parveke on suunniteltu tuulettuvaksi, jolloin se ei ole vesi- eikä lumitiivis. Parvekkeilla on kiinteä parvekesäleikkö julkisivupiirustuksen mukaan.

Väliseinät

Kosteiden tilojen väliseinät ovat pääosin kivirakenteisia, muut kevyet väliseinät ovat metallirankaisia kipsilevy-seiniä.

Ikkunat ja ovet

Ikkunat ovat sisään aukeavia ja tehdasmaalattuja puu-alumiini-ikkunoita äänen- ja lämmöneristysvaatimukset huomioiden. Ikkunoissa on selektiivilasit. Asuinhuoneiden ikkunoissa on sälekaihtimet. Huo­neistojen ovet ovat vakiomallisia viilupintaisia kerrostaso-ovia. Parvekeovet ovat vakiomallisia 10M leveitä yksilehtisiä ulos aukeavia ovia ääneneristysvaatimukset huomioiden.  Ranska-laisten parvekkeiden ovet ovat 9M leveitä ja sisäänpäin aukeavia.

Asuntojen sisäovet ovat vakiomallisia maalattuja laakaovia. Saunojen ovet ovat karkaistua turvalasia kokolasisena. Kaikki ikkunoiden ja ovien helat ovat valmistajan vakiomallistoa.

Porrashuoneen ulko-ovet ovat pääosin lasiaukollisia metalliprofiiliovia. Huoneistojen ja ulko-oven välillä on ovipuhe­linjärjestelmä ja kameravalmius.

ASUNTOJEN PINTAKÄSITTELY, KALUSTEET JA VARUSTEET

Yleistä

Asuinhuoneiden lattiamateriaali on laminaatti tuotevalinta-lomakkeen mukaisesti. Laminaattilattiaa ei asenneta kiintokalusteiden alle. Kiintokalusteiden taustoja ei käsitellä. Laminaattilattiaan tehdään liikuntasauma esim. huonetilojen välisten ovien kohdalle, tarvittaessa myös muualle. Em. liikuntasaumojen kohdalle asennetaan laminaatin sävyyn sopivat peitelistat.                        

Asuntoihin kuuluvat tilat sekä tilojen sisältämien kalusteiden sijainti ja määrä on esitetty erillisessä kalustekaaviossa. Yksityiskohdissa kuten esimerkiksi hormikoteloiden, alaslaskettujen kattojen tai kalusteiden mittojen osalta toteutus voi poiketa esitteen ja pääpiirustusten tiedoista. Tarkat tuotemääritykset ja mahdolliset vaihtoehdot on kerrottu kauppakirjan liitteenä annettavassa tuotevalintalomakkeessa.

Asuinhuoneiden ikkunoissa on yleensä verhokiskot ja -laudat tuotevalintalomakkeen mukaan. Sähkö-, antenni- ja datapistorasioiden paikat asuinhuoneissa näkyvät kauppakirjan liitteenä annettavassa sähköpiirroksessa. Huoneistoissa on verkkovirtaan kytketty palovaroitin tai -varoittimet huoneistokoon mukaan.

TUOTEVALINNAT

Asuntojen kauppahintaan kuuluvat materiaalivalinta-vaihtoehdot esitellään tuotevalintalomakkeessa kaupanteon yhteydessä.

ETEINEN

Lattia                   Laminaattilattia, lattialämmitys

Jalkalistat            Laminaattilattian sävyyn sävytetty mäntylista

Seinät                  maalattu

Katto                    maalattu/ruiskutasoitettu

Kalusteet             Komerot varustetaan liukuovin tai komero-ovin pohjapiirustusten mukaan (liukuovien edessä katkoviivamerkintä). Liukuovet ovat alumiinikehysteistä valkoiseksi maalattua levyä tai kuvastinpintaisia kalustekuvan mukaan. Rungot ja peitelevyt ovat melamiinia.

 

KEITTIÖ/KEITTIÖTILA

Lattia                   Laminaattilattia, lattialämmitys

Jalkalistat            Laminaattilattian sävyyn sävytetty mäntylista

Seinät                  maalattu

Kalusteväli           laatoitus

Katto                    maalattu/ruiskutasoitettu

Kalusteet             ovet maalattua mdf-levyä, rungot ja täytelevyt melamiinia, työtasot laminaattitasoja

Varusteet             kalusteuuni ja keraaminen keittotaso, ilmanvaihtoon kytketty liesikupu, astianpesukone, kylmäkalusteet pohjapiirroksen mukaisesti, allas on ruostumattomasta teräksestä valmistettu ja tasoon upotettu 1- tai 1½-altainen pohjapiirustusten mukaan.

OLOHUONE

Lattia                   Laminaattilattia, lattialämmitys

Jalkalistat            Laminaattilattian sävyyn sävytetty mäntylista

Seinät                  maalattu, tehostemaalaus  tuotevalintalomakkeen mukaan. Arkkitehti määrittelee tehosteseinän paikan.

Katto                    ruiskutasoitettu

MAKUUHUONEET

Lattia                   Laminaattilattia, lattialämmitys

Jalkalistat            Laminaattilattian sävyyn sävytetty mäntylista

Seinät                  maalattu

Katto                    ruiskutasoitettu

Kalusteet             komerokalusteet varustetaan liukuovin tai saranaovin pohjapiirustusten mukaisesti (liukuovien edessä katkoviivamerkintä). Liukuovet ovat alumiinikehysteistä valkoiseksi maalattua levyä.

VAATEHUONE

Lattia                   Laminaattilattia, lattialämmitys

Jalkalistat            Laminaattilattian sävyyn sävytetty mäntylista

Seinät                  maalattu

Katto                    maalattu

Varusteet             hyllyt ja/tai vaatetanko suunnitelmien osoittamassa laajuudessa

PESUHUONE

Lattia                    laatoitus, lattialämmitys

Seinät                   laatoitus

Katto                     tervaleppäpaneeli

Kalusteet               ovet maalattua mdf-levyä, tukijalat alumiinia, runko kostean tilan kalustelevyä, tila- ja liitäntävaraus pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle.

Varusteet               suihkuseinä arkkitehtisuunnitelman mukaan, peilikaappi ja peilivalaistus pistorasialla, pyyhekoukut, wc-paperiteline

ERILLINEN WC

Lattia                      laatoitus, lattialämmitys

Seinät                     yksi seinä laatoitettu

Katto                      maalattu kipsilevy

Kalusteet                suunnitelmien mukaan

Varusteet                peilikaappi, peilivalaistus pistorasialla, pyyhekoukut ja wc-paperiteline

SAUNA

Lattia                       laatoitus, lattialämmitys

Seinät                      tervaleppäpaneeli

Katto                        tervaleppäpaneeli

Kalusteet                 lauteet haapaa

Varusteet                 kiuas, kiuassuoja puuta

YHTEISTEN TILOJEN PINTAKÄSITTELYT JA VARUSTEET

PORRASHUONEET

Lattia                    desibelimuovimatto

Jalkalistat             muovijalkalista

Seinät                   maalattu

Katto                     akustoiva alakatto / maalattu, osa katoista pinnoitettu äänenvaimennuslevyillä

Portaat                 mosaiikkibetonia tai graniittia, kaiteet ovat teräsrakenteisia

Varusteet             automaattiovin varustettu hissi

VÄESTÖNSUOJA/IRTAIMISTOVARASTO

Lattia                    maalattu betonilattia

Seinät                   maalattu

Katto                     maalattu

Varusteet              irtaimistokomero 1 kpl/asunto, verkkorakenteinen sisältäen vaatetangon ja hyllyn. Varaston koko vaihtelee huoneistoittain.

ULKOILUVÄLINEVARASTO

Lattia                    maalattu tai pölynsidontakäsitelty betonilattia

Seinät                   maalattu

Katto                     maalattu

KUIVAUSHUONE

Lattia                     muovimatto

Seinät                    maalattu

Katto                      maalattu

Varusteet               kondensoiva kuivaaja

SIIVOUSKOMERO

Lattia                      muovimatto

Seinät                     maalattu

Katto                       maalattu

Varusteet                hyllyt, pyyhekoukut, lavuaari

SÄHKÖPÄÄKESKUS/TELETILA YM. TEKNISET TILAT

Lattia                        maalattu tai muovimatto

Seinät                       maalattu

Katto                         maalattu

TALOYHTIÖN VARASTOTILA

Lattia                         maalattu tai pölynsidontakäsitelty betonilattia

Seinät                        maalattu

Katto                          maalattu

YHTIÖN PIHA-ALUEET

Yhtiön piha-alue tehdään pihasuunnitelman mukaisesti. Pihavalaistus erillisen suunnitelman mukaan.

JÄTEHUOLTO

Jätekeräyksen syväastiat tulevat yhteiselle alueelle rakennusten rakentamisen yhteydessä. Asunto Oy Puijonhaltijalle tehdään väliaikainen jätepiste väliaikaisen ajoliittymän yhteyteen, joka puretaan naapurirakennusten ja syväkeräysasioiden valmistuttua. Sekajätteelle, paperille, kartongille ja biojätteelle on omat keräysastiat.

TALOTEKNIIKKA

Ilmanvaihto

Asunnot varustetaan koneellisella keskitetyllä ilmanvaihtojärjestelmällä, jossa on lämmön talteenotto ja viilennys. Ilmanvaihtokone sijaitsee rakennuksen katolla olevassa ilmanvaihtokonehuoneessa.
Rakentaja järjestää vastaanoton jälkeen osakkaille / asukkaille asunnon käytön opastuksen, jossa käydään läpi mm. huoneiston tekniikkaa asumisen kannalta tarkasteltuna.

Lämmitys ja käyttövesi

Lämmitysmuoto on kaukolämpöön liitetty vesikiertoinen lattialämmitys. Asunnoissa on huoneistokohtainen kylmän ja lämpimän veden mittaus.

Sähkö

Taloyhtiö liitetään Kuopion Energian sähköverkkoon. Asunnoissa on yksi normaalia ylempänä sijaitseva siivouspistorasia. Sähköpistorasioita on asuinhuoneissa

sähkösuunnitelmien osoittamassa laajuudessa. Laitteille ja laitevarauksille on omat pistorasiansa. Parvekkeella on sähköpistorasia ja valaisin. Antennipisteitä on sähkö-piirustusten osoittamissa paikoissa ja laajuudessa.

Tietoliikenne

Kiinteistö on varustettu tiedonsiirron mahdollistavalla yleiskaapeloinnilla. Yleiskaapelointiverkko Cat6.
Kiinteistöliittymä avaa tietoliikenneyhteyden valitun operaattorin laajakaistaverkkoon, joka edelleen mahdollistaa lisämaksulliset yhteydet internetiin. IT-pistorasiat ovat kaikissa olo- ja makuuhuoneissa.

Antennijärjestelmä

Yhtiö liitetään kaapeli-TV-verkkoon.

MUUTA

Asuntojen pintamateriaalit ovat pääosin M1-luokiteltuja vähäpäästöisiä materiaaleja.

Alueen asemakaavasta saa lisätietoja Kuopion kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueen suunnittelupalveluista, asemakaavoituksesta, puh. 044 718 5416.

ASIAKKAAN TOIVOMAT LISÄ- JA MUUTOSTYÖT

Lähtökohtaisesti kaikki lisä- ja muutostyöt toteutetaan kauppakirjan liitteenä annettavalla tuotevalintalomakkeella. Lomakkeesta käy ilmi muutosvaihtoehdot, muutoksien kustannukset, sekä aikataulu jossa muutostöitä voidaan ottaa vastaan.

Rakentaja pidättää itsellään oikeuden perustellusta syystä vaihtaa edellä mainittuja materiaaleja ja/tai rakenteita toisiin vastaaviin materiaaleihin ja/tai rakenteisiin.

 

 

 

 

 

Rakennuttaja Finem Oy
Rakentaja NCC