Asunto Oy Porvoon Aleksanterinhovi

Laamanninkatu 5, Porvoo

Uusia tasokkaita kerrostalokoteja Porvoon Länsirantaan!

Aleksanterinhovi rakennetaan Asunto Oy Porvoon Aleksanterinrannan jatkeeksi halutulle Porvoon Länsirannan alueelle joen tuntumaan, lähelle keskustan palveluja. Tontti sijaitsee taidetehtaan vastapäätä Läntisellä Aleksanterinkadulla. Kävelysiltaa pitkin on vain puolen kilometrin matka torille - keskustaan kävelee noin viidessä minuutissa.

Taloyhtiön omalle tontille rakennetaan kolme teräsbetonirakenteista, hissillistä taloa. Kahdessa talossa on neljä asuinkerrosta sekä kellarikerros ja yhdessä talossa kolme asuinkerrosta sekä kellarikerros. Aleksanterinhovin taloissa on yhteensä 83 asuntoa, 27 m²:n yksiöistä 116,5 m²:n neljän huoneen perheasuntoihin. Valoisien asuntojen pohjat ovat hyvin suunniteltuja ja materiaalivalinnoissa on huomioitu asumisen mukavuus, laadukkuus ja turvallisuus. Kattavaan varusteluun kuuluu mm. asuntokohtainen viilennys, lasitetut parvekkeet, integroidut keittiön kodinkoneet, tammilautaparkettilattiat, kylpyhuoneiden mukavuuslattialämmitys, kuvallinen ovipuhelinjärjestelmä sekä taloyhtiön aurinkopaneelit.

Autohallista, josta on kulku suoraan A ja B talojen rappukäytäviin, on ostettavissa erikseen oma lämmityspistokkeellinen autopaikka, osassa paikoista on sähköauton lataus. Lisäksi hallissa on 18 erikseen ostettavaa lämmintä autotallipaikkaa. Piha-alueesta tulee viihtyisä ja sieltä aukeaa viehättävä maisema joelle päin. Pihan suunnittelussa on otettu huomioon asukkaiden tarpeet ja tontin puistomainen ympäristö. Piha-alue rakennetaan autopaikoitushallin päälle ja joen puolelta nousee portaat kannelle. Kannelle pääsee ajamaan autolla Laamanninkadun puolelta, mutta autopaikoitus on sijoitettu kannen alle. Asukkaiden yhteisessä käytössä on leikkipaikka ja pihakeinu.

Asuntokohtaiset irtainvarastot, kuivaushuone, talovarasto, tekninen tila, ulkoiluvälinevarasto sijaitsevat talojen kellarikerroksissa. Yhteinen väestönsuoja sijaitsee A-talon kellarissa ja erikseen myytävät varastot sijaitsevat B-talon kellarikerroksessa. Rakennuksissa on automaattiovilla varustetut kahdeksan hengen hissit.

Länsirannan aluetta rajaavat Kokonniemen ja Näsinmäen metsät sekä Porvoonjoki, joten kohde sopii myös luonnossa liikkujalle.  Lähellä on myös useita kauppoja, puisto, elokuvateatteri sekä ravintoloita. Porvoonjoen vastarannalla on kesäisin useita terasseja ja kahviloita.

Arvioitu valmistumisaika: C-talo 7/2019 ja  A- ja B-talot 1/2010.

 

Facebookjaa Twittertwiittaa

Rakennustapaselostus

Asunto Oy Porvoon Aleksanterinhovi                                                            1.7.2018

                     

RAKENNUSTAPASELOSTUS

Yleistä

Yhtiö on omalle tontille rakennettava vapaarahoitteinen asuntoyhtiö. Taloja on kolme kappaletta. A- ja B-taloissa on neljä asuinkerrosta ja lisäksi kellarikerros. C-talossa on kolme asuinkerrosta ja kellarikerros. Asuntoja taloissa on yhteensä 83 kpl, lämpimiä autotalleja 18 kpl, pistokkeellisia autopaikkaosakkeita 21 kpl ja pihakannella on lyhyen pysäköinnin paikkoja 4 kpl. Pihakannen alle tulee katettuja autohallipaikkoja 41 kpl, joista osa on varattu muille korttelin 448 taloille.

Rakenteet

Rakennukset perustetaan rakennesuunnittelijan suunnitelmien mukaan teräsbetonipaalujen varaan. Anturat, perusmuurit, alapohjat sekä väli- ja yläpohjat ovat teräsbetonia. Huoneistojen väliset seinät ovat betonielementtejä. Ulkoseinien sisäkuoret ovat kantavia betoniseinäelementtejä. Julkisivut ovat pääosin tuulettuvia, pinnoitteena rappaus tai kuitusementtipaneeli/puuverhoilu. Vesikatto on harjakattoinen ja katteena on bitumihuopakate. Huoneistojen sisäiset väliseinät ovat yleensä puu- tai teräsrankaisia kipsilevyseiniä, pesuhuoneiden seinät ovat pääosin kiviainesrakenteisia. Portaat ovat esivalmisteisia betonielementtiportaita. Viemärit ja ilmanvaihtoputket viedään betonielementeissä kerrosten välillä. Parvekkeet ovat betonielementtirakenteisia. Parvekkeiden kaiteet ovat metallirunkoisia lasitettuja tai julkisivulevytettyjä kaiteita. Parvekkeet lasitetaan avattavilla parvekelaseilla. (parvekelasitukset eivät täysin ole veden- ja lumenpitäviä)

Ikkunat ja ovet

Asuntojen ikkunat ovat kolmilasisia MSE-ikkunoita, ulkopuite ja karmin uloin pinta ovat alumiinia. Parvekeovet ovat yksilehtisiä ulosaukeavia lasiaukollisia ovia. Porrashuoneesta huoneistoihin johtavat ovet ovat yksilehtisiä. Asuntojen sisäovet ovat valkoisia laakaovia. Löylyhuoneiden ovet ovat karkaistuja lasiovia. Pääsisäänkäynnin ovi on metallirunkoinen lasiovi sähköautomatiikalla. Palo-ovet ovat määräysten mukaisia vakio-ovia.

Kalusteet ja varusteet

Keittiöiden kalusteet ovat tehdasvalmisteisia vakiokalusteita, kalusteiden ovet ovat maalattuja MDF-ovia tai mikrolaminaattipintaisia. Laatikostoissa ja keittiön kaappien ovissa on hidastimet. Keittiöiden työtasoihin upotetaan yksi iso RST-allas. Kaksioissa ja sitä suuremmissa asunnoissa keittiöiden työtasot ovat kivi-, kivikomposiitti- tai laminaattipintaisia. Yksiöissä tasot ovat laminaattitasoja. Alakaapistossa on jätteiden lajittelua varten jäteastiat. Eteisten ja makuuhuoneiden komeroiden ovet ovat maalattuja MDF-ovia. Pesuhuoneiden kalusteiden ovet ovat maalattuja MDF-ovia. Suihkuhuoneissa on peilikaapit valaisimella. Eteiskalusteet ovat komerorakenteellisia, peililiukuovilla, sisältäen vaatetangon ja hattuhyllyn. Muut leveät komeroryhmät varustetaan valkoisilla levyliukuovilla. Pesuhuoneisiin asennetaan kääntyvät suihkuseinät.

Laitteet ja koneet

Kaksioissa ja sitä suuremmissa asunnoissa keittiöt varustetaan keraamisella liesitasolla, kalusteuunilla, liesikuvulla, integroidulla mikroaaltouunilla, integroidulla astianpesukoneella, integroidulla jää-/viileäkaapilla ja integroidulla pakastinkaapilla.

Yksiöiden keittiöt varustetaan keraamisella liesitasolla, mik­ro-uuniyhdistelmällä, liesikuvulla, integroidulla astianpesukoneella ja integroidulla jääkaapilla, jossa on pakastinlokero.

Pesuhuoneissa on pesutornivaraus pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle. Löylyhuoneissa on sähkökiukaat. Rakennuksissa on automaattiovilla varustetut kahdeksan hengen hissit.

Seinäpinnoitteet

Eteisten ja keittiöiden seinät maalataan valkoisiksi. Olohuoneissa ja makuuhuoneissa ikkunaseinät maalataan valkoisiksi ja muut seinät tehostesävyin. Pesuhuoneiden seinät sekä keittiöissä ylä- ja alakaappien välinen seinä laatoitetaan keraamisilla laatoilla. Löylyhuoneiden seinät paneloidaan tervaleppäpaneeleilla.

Lattiapinnoitteet

Asuntojen olohuoneiden, makuuhuoneiden, keittiöiden ja eteisten lattiat päällystetään kaksisäleisellä tammilautaparketilla. Pesuhuoneiden ja löylyhuoneiden lattiat päällystetään keraamisilla klinkkerilaatoilla. Pohjakerroksessa sijaitsevat wc-tila, kuivaus-, siivous- ja spk-huoneet päällystetään muovimatolla, muut lattiat pohjakerroksessa maalataan epoksimaalilla. Parvekkeiden lattioilla on säänkestävät puu-/komposiittiritilälattiat.

Kattopinnoitteet

Asuntojen katot ovat yleensä ruiskutasoitettu. Alaslasketut katot sekä kotelot ovat maalattuja. Löylyhuoneiden katot ovat tervaleppäpaneelia ja pesuhuoneiden katot ovat valkokuultokäsiteltyä kuusipaneelia.

LVIS-tekniikka

LVI- ja sähkötyöt tehdään erikoissuunnitelmien mukaan. Kiinteistö liitetään vesi- ja viemäriverkostoon sekä sähkö- ja kaukolämpöverkostoon. Kiinteistö liitetään kaapelitelevisio- ja valokuituverkostoon. Sähkön sekä kylmän ja lämpimän veden mittaus on huoneistokohtainen. Ilmanvaihtojärjestelmä on huoneistokohtainen tulo- / poistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla. LTO-kone on sijoitettu pesuhuoneeseen pesutornivarauksen yläpuolelle. Pesuhuoneissa ja saunoissa on sähköinen mukavuuslattialämmitys. Peruslämmitys hoidetaan vesikiertoisilla kattopaneeleilla. Asuntojen ja pääsisäänkäynnin ulko-oven välillä on kuvallinen ovipuhelinjärjestelmä. Asunnoissa on vakiona kattopaneeliviilennys.

Yhteistilat

Asunto-osakeyhtiön yhteinen väestönsuoja sijaitsee A-talon kellarissa. Asuntokohtaiset irtainvarastot, kuivaushuone, talovarasto, tekninen tila ja ulkoiluvälinevarasto sijaitsevat talojen kellarikerroksissa. Erikseen myytävät varastot sijaitsevat B-talon kellarikerroksessa. C-talon kellarissa on varattu tilat myöhemmin rakennettavan naapuri talon yhteisille tiloille, kellarin pohjakuvan esittämässä laajuudessa.

Ulkopuoliset työt

Ulkopuoliset liikennealueet ovat asfalttipäällysteisiä ja pääsisäänkäynnin edusta päällystetään betonilaatoin asemapiirroksen osoittamassa laajuudessa. Korttelin yhteinen pihakansialue varustetaan oleskeluryhmillä ja istutuslaatikoilla ja sinne pystytetään tomutusteline, pyykinkuivatusteline, polkupyörätelineet sekä penkit. Viheralueet nurmetetaan ja istutukset tehdään istutussuunnitelman mukaisesti. Asuinrakennuksen sokkelin vierukset ja parvekkeiden alustat päällystetään singelikiveyksellä. Autohallipaikat varustetaan lämmityspistorasioin ja sähkölatauspistein suunnitelman mukaisessa laajuudessa.

Rakennuttaja varaa oikeuden muutoksiin, jotka eivät alenna laatutasoa. Tiedot perustuvat 1.7.2018 tilanteeseen. Asuntoihin ja käytäviin saatetaan rakentamisen aikana joutua lisäämään vähäisiä alaslaskettuja kattoja, kotelointeja ja luukkuja putkien, palopeltien, mittareiden tms. takia. Suunnitelmissa esitettyjen hormien määriin ja sijoituksiin voi tulla muutoksia!

Rakennuttaja FH Invest Oy
Rakentaja FH Rakentajat