Asunto Oy Turun Kakolan Keidas1

Tiililinnankatu 2, Turku

Tervetuloa Kakolan Keitaalle!

Kakolanmäen vehreään rinteeseen, Linnankadun puolelle kohoava Kakolankeidas on Kakolanmäen viimeisimpiä uudiskohteita. Kakolanmäki ja sen uniikki vankila-alue on yksi Turun tunnetuimmista ja mielenkiintoisimmista kohteista. Rauhallinen ja vehreä alue sijaitse hyvien kulkuyhteyksien varrella, idyllisen Port Arthurin ja kauniin Aurajokirannan välissä.

 

Elo Kakolanmäellä – keskellä palveluja ja luontoa****

Laadukasta kaupunkiasumista

Kakolan Keidas tarjoaa asumista moneen elämäntilanteeseen. Modernin kerrostalon mukavuudet sekä asuntojen uudet pintamateriaalit viimeistelevät kokemuksen kaupunkiasumisesta parhaimmillaan. Kerrostalojen alle rakennetaan korttelin yhteinen parkkihalli, josta pääsee kulkemaan mukavasti hissillä omaan asuinkerrokseen. Yhteiselle piha-alueelle rakennettava leikkipaikka luo viihtyvyyttä turvallisesti pienimmille Kakolan Keitaan asukkaille sekä heidän perheilleen.

Kakolanmäen läheisyydestä löytyvät kauniit puistoalueet, laadukkaat ravintolapalvelut ja ainutlaatuinen jokilautta Föri. Kokonaisuuden kruunaa tunnelmallinen Aurajoki. Julkisen liikenteen verkosto on erinomainen ja bussit kulkevat säännöllisesti kodin vierestä keskustaan kauppatorille ja esimerkiksi Turun satamaan sekä lentoasemalle. Matkat on mahdollista tehdä myös jokirannan kävely- ja pyöräteitä pitkin.

Jokirannan tuntumassa, palvelujen äärellä

Kehittyvä Kakolanmäki

Kakolanmäestä on muodostumassa ainutlaatuinen asuinalue omaa rauhaa ja kaupungin palveluita arvostaville. Alueelle on suunnitteilla alustavasti muun muassa hotelli, spa, leipomo, pienpanimo ja päiväkoti. Loppuvuodesta 2018 alkaen alueen palveluja täydentää Kakolanmäessä liikennöivä funikulaari. Funikulaariasema sijoittuu aivan linjan 1 bussipysäkin läheisyyteen ja sillä matkustaminen on maksutonta.

 

Historiallinen Kakolanmäki

Kakolanmäki vankila-alueineen on yksi Turun tunnetuimmista ja koko Suomen mielenkiintoisimmista kaupunkiympäristöistä. Kakolan päärakennuksen suunnitteli aikoinaan saksalainen Ernst Lohrmann. Rakennustyöt aloitettiin vuonna 1845 ja vankila valmistui kesällä 1853.

Kakola rakennettiin sen läheisyydessä olevalla graniitilla, jota kutsuttiin leikkimielisesti kakoliitiksi ja työ teetettiin Turun linnan vankilan vangeilla.

Vankilan etelärinteeseen istutettiin puisto ja tehtiin mäkeä ylös kiemurteleva Serpentiinitie. Vankila oli pitkälti omavarainen, sen ympäristössä sijaitsivat mm. perunamaa, vihannestarhat, koripajuviljelys sekä sikala. Kakolassa asui 1880-luvun alussa jo 460 vankia.

Keidas keskellä Rivieraa

Hakkuutyön synnyttämään louhokseen muodostui lampi, joka toimi vankien virkistyspaikkana. Kakolan Rivieraksi nimetty paikka oli todellinen keidas: alueella oli muun muassa uimapaikka ja myöhemmin myös jalkapallokenttä.

Tästä onkin yhtiö saanut nimensä Asunto Oy Turun Kakolan Keidas.

Facebookjaa Twittertwiittaa

Oma vai vuokratontti – sinä päätät

Kohde sijaitsee vuokratontilla, mutta asunnonostajalla on mahdollisuus lunastaa asuntokohtainen tonttiosuus omaksi. Valinnanvapaus tuo joustoa kustannuksiin. Mikäli et halua nyt sitoa pääomaa tontin lunastukseen, voit tehdä sen myös myöhemmin. Vuokratontilla olevan asunnon tontin vuokra maksetaan erillisenä tontinvuokravastikkeena. Jos taas lunastat tontin omaksi, vapaudut tontinvuokravastikkeesta. Ensimmäinen lunastusmahdollisuus on kohteen valmistumisen yhteydessä ja jatkossa sen voi tehdä kerran vuodessa. Tontin lunastushinta ei sisälly asunnon velattomaan hintaan. Lunastushintaan lisätään varainsiirtovero ja muut lunastuksesta syntyvät kustannukset.

Rakennustapaselostus

RAKENNUSTAPASELOSTE 18.6.2018

Asunto Oy Turun Kakolan Keidas I

Tiililinnankatu 2, Turku

 

YLEISTÄ

Yhtiöön kuuluu kaksi 6 kerroksista asuinkerrosta­loa, jotka yhdistyvät ylimmästä kerroksesta yhteen. Toinen taloista on yksiportainen ja toinen kaksipor­tainen kerrostalo. Yhtiössä on 96 asuntoa. Ulkoiluvä­linevarastotiloja sijaitsee kellari-, 1. ja 2. kerroksessa. Irtainvarastot sijaitsevat kellari- ja 1.kerroksessa. Kel­larikerroksessa sijaitsevat yhtiön väestönsuojat, varas­totilat ja tekniset tilat. Jätepiste sijaitsee erillisessä piharakennuksessa pihakannella.

Korttelialueelle rakentuu kolme yhtiötä (Kakolan Kei­das I, II, III), joiden alle rakennetaan yhtenäinen park­kihalli. Korttelialueelle tulee yhteinen leikkipaikka.

TONTTI

Osoite on Tiililinnankatu 2, 20100 Turku. Kohde sijait­see Turun kaupungin VIII kaupunginosan korttelissa 7. Lopullinen tonttijako tullaan tekemään hankkeen edetessä. Yhtiö sijaitsee vuokratontilla, jonka määrä­osia voidaan lunastaa asuntokohtaisesti. Ensimmäi­nen lunastusmahdollisuus on kohteen valmistuessa. Tontin omistaa Ålandsbanken Tonttirahasto Erikoissi­joitusrahasto.

KANTAVAT RAKENTEET

Rakennus perustetaan pohjatutkimuksen ja raken­nesuunnitelmien mukaan. Alapohjat ovat maanva­raisia teräsbetonilaattoja. Kantavat väliseinät ovat teräsbetonielementtiseiniä ja välipohjan kantavana rakenteena on ontelolaatta. Julkisivut ovat pääosin muurattua punatiiltä.

HUONEISTOJEN SEINÄT

Huoneistojen väliset seinät ovat teräsbetonielement­tiseiniä. Asuntojen kevyet väliseinät ovat teräsrankai­sia kipsilevyseiniä.

YLÄPOHJA JA VESIKATTO

Yläpohjan kantavana materiaalina on ontelolaatta, lämmöneristeenä mineraalivilla ja vesikatteena ku­mibitumikermi.

PARVEKKEET

Parvekelaatat ovat teräsbetonielementtejä. Parvek­keella on parvekematto. Parvekkeiden kattopinnat ovat harjattuja ja maalaamattomia. Parvekkeiden pieliseinät ja pilarit ovat maalattuja teräsbetoniele­menttejä. Parvekekaide on metallirunkoinen lasikai­de. Parvekkeet lasitetaan, lasitus on pääosin avat­tavissa. Kokonaan lasitettu parveke on tuulettuvaa ulkotilaa, joten ne eivät ole vesi- tai lumitiiviitä.

PORTAAT, PORRASTASOT JA KAITEET

Porrassyöksyt ovat elementtirakenteisia vakioportaita, mosaiikkibetonisilla askellankuilla. Kerrostasot ovat teräsbetonista, pinnoitettuna askelääntä eristävällä muovimatolla. Kaiteet ovat vakioteräspinnakaiteet.

IKKUNAT JA OVET

Ikkunat ovat 3-lasisia, sisäänaukeavia, ulkopuoleltaan alumiinipintaisia puuikkunoita. Kerrostalon kerros­taso-ovet ovat puuviilupintaisia ulko-ovia. Asuntojen parvekeovet ovat ulosaukeavia ikkunallisia puuovia, ulkopuoleltaan alumiinipintaisia. Ranskalaisten par­vekkeiden ovi on sisäänpäin kääntyvä kippikääntöik­kuna ja kaiteena teräspinnakaide. Asuntojen väliovet ovat tehdasvalmisteisia valkoisia laakaovia. Saunan ovi on kokolasiovi. Rakennuksen pääsisäänkäyntiovet ovat metallirunkoisia lasiovia. Yleisten- ja teknistenti­lojen ovet ovat peltipintaisia palo-ovia tai puuraken­teisia hdf-pintaisia väliovia.

LATTIA-, SEINÄ- JA KATTOPINNAT

Maanvastaisten sekä sisäänkäyntikerrosten yleisten käytävätilojen ja porraskäytävien lattiat laatoitetaan, varastotilojen, sekä parkkihallin yms. lattiat käsitel­lään pölynsidonta-aineella. Kerrosten porraskäytävien lattiat ovat desibelimattoa. Kellaritilojen ja porras­huoneen seinät maalataan.

Asuinhuoneiden lattiat ovat parkettia, kiinteiden kalusteiden alle ei asenneta lattiapäällystettä. Pe­suhuoneen ja saunan lattiat laatoitetaan. Pesuhuo­neen seinät laatoitetaan. WC:n ja kodinhoitohuoneen lattiat laatoitetaan ja laatta nostetaan jalkalistaksi seinälle, seinät maalataan. Asuinhuoneiden, eteisen, kodinhoitohuoneen ja keittiön seinät maalataan. Saunan seinät ja katto paneloidaan. Asuinhuoneiden katot ovat pääosin ruiskutasoitettuja, kotelorakenteet ja alas lasketut katot maalataan. Pesuhuoneen, wc:n ja kodinhoitohuoneen katot paneloidaan.

KALUSTEET JA VARUSTEET

Keittiöiden, makuuhuoneiden ja eteisen kalusteet ovat tehdasvalmisteisia standardikalusteita suun­nitelmien osoittamassa laajuudessa. Keittiön altaat ovat ruostumatonta terästä ja tasoon upotettuja. Työ­pöytätasot ja välitilat ovat laminaattipintaisia. Vaate­huoneessa ripustustanko.

VAKIOVARUSTEISIIN KUULUVAT:

keraaminen 500 mm leveä liesi (1h ja 2h)

kalusteuuni ja liesitaso (3h ja 4h)

jääkaappipakastinyhdistelmä (1h ja 2h)

2 kpl jääkaappipakastinyhdistelmä (3h ja 4h)

astianpesukone jokaisessa asunnossa, 45 cm leveä (1h ja 2h 60 cm leveä (3h ja 4h)

varaus mikrolle

saunassa sähkökiuas

PH:ssa peilikaappi sekä allaskaappi (ovellinen)

wc:ssä allas ja peili.

LVI JA SÄHKÖ

Rakennus liitetään kaukolämpöverkkoon ja lämmön­luovutus toteutetaan vesikiertoisena lattialämmi­tysjärjestelmänä. Märkätiloihin toteutetaan jatkuva lämmitteinen lattialämmitys, joka on käytössä myös lämmityskauden ulkopuolella. Pesuhuoneissa on pyykinpesukoneliitäntä ja tilavaraus pyykkitornille.

Ilmanvaihto toteutetaan asuntokohtaisella ilman­vaihtokoneella, jossa on lämmöntalteenotto, ohjaus liesikuvusta. Ilmanvaihtokoneen sähkönmittaus on huoneistokohtaisessa mittauksessa.

Sähkö ja käyttövesi (lämmin/kylmä) mitataan huo­neistokohtaisesti. Rakennus liitetään kaapeli-TV -jär­jestelmään ja kuituverkkoon. Sähkö-, televisio- ja atk/ puhelinpisteet tehdään sähköpistekuvan mukaan. Asunnoissa on yleiskaapelointiverkko. Asunnot va­rustetaan sähköverkkoon kytketyillä palovaroittimilla. Pääsisäänkäynnille asennetaan ovipuhelinjärjestel­mä.

HISSI

Rakennukset varustetaan 8 hengen standardihissillä.

VÄESTÖNSUOJA

Rakennusten väestönsuoja sijaitsee rakennuksen kel­larikerroksessa.

AUTOPAIKOITUS

Autopaikoitus järjestetään korttelin yhteisessä paikoi­tushallissa. Autopaikat ovat erikseen myytäviä osake­paikkoja.

PIHA

Piha-alueet toteutetaan erillisen pihasuunnitelman mukaan. Jäteastiat, oleskelu- ja leikkipaikka rakenne­taan arkkitehdin suunnitelman mukaan.

YHTEISET PIHA-ALUEET, AUTOPAIKAT JA MUUT YHTEISKÄYTÖSSÄ OLEVAT TILAT

Kakolan Keidas I, II ja III välille solmitaan yhteisjär­jestelysopimus, jossa sovitaan mm. leikki- ja oleske­lualueista, kulkuoikeuksista pihakannella sekä pelas­tusteistä.

Paikoitushallin kulkuoikeuksista, asemakaavan vaati­mista autopaikoista osin toisen tontin puolelle, koko korttelia palvelevien teknisten laitteistojen sijoittumi­sesta yhtiön hallitsemalle tontin osalle sekä muista vastaavista järjestelyistä sovitaan rasitesopimuksin asunto-osakeyhtiöiden kesken.

PÄÄURAKOITSIJA:

Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomi

ARKKITEHTI:

Arkkitehtitoimisto Matti Takala Oy

RAKENNESUUNNITTELU:

Sitowise Oy

LVI-SUUNNITTELU:

Insinööritoimisto Aalto-Setälä Oy

SÄHKÖSUUNNITTELU:

Sähköinsinööritoimisto Matti Leppä Oy

Oikeudet muutoksiin pidätetään. Esitteiden tiedot ja havainnekuvat, jotka ovat taiteilijan näkemyksiä, voivat yksityiskohdiltaan poiketa valmiista toteu­tuksesta. Rakennuttaja pidättää oikeuden vaihtaa mainittuja materiaaleja ja/tai rakenteita toisiin vastaaviin sekä työnaikaisiin mittamuutoksiin arkkitehdin myyntipohjista poiketen. Hormit, ko­telot sekä alakatot toteutetaan tekniikan vaatiman tilantarpeen mukaan ja kalustemerkinnät ja mitat ovat muodoiltaan suuntaa-antavia ja voivat poike­ta esitteen tiedoista.

 

Rakennuttaja YH Kodit Oy
Rakentaja Pohjola Rakennus